Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2012, 10:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a w innych klubach sypali tak kasą w przeciągu ostatnich dwóch lat ? Może tylko Wojciechowski w Polonii (zanim sprzedał klub) i w Legii ale i tak MP nie zdobyła.W Lechu wyprzedano w lecie Rudnieva,Stilicia,Wojtkowiaka i Kriwca a sprowadzono Lovrencisa.Myśle że z takiej perspektywy należy spojrzec na działania pana Cupiała-NIGDZIE SIE NIE PRZELEWA.
Najbardziej to zazdroszcze Legii pionu szkolenia młodzieży ,myśle że w to warto zainwestowac gotówke
A czy ja pisałem o ostatnich dwóch latach? Tutaj nie chodzi tylko o te dwa lata. Cupiał - powiedzmy to wprost - wiedział, w co się pakuje. To dlaczego w tak chamski jak zwykle sposób pozbył się Maaskanta, odsunął Valcxa na boczny tor? Ja nie mówię już o kwalifikacjach tych Panów ani o kosztach pozyskiwania zawodników, ale pomysł Basałaja był z pewnością omawiany przy Cupiale i widocznie musiał on się przekonać do tego co mówił nasz były Prezes.

Brakło moim zdaniem cierpliwości - albo sam pomysł był nie do końca przemyślany, jakkolwiek sama formuła budowy zespołu i kierunek był dobry.

Niestety to Pan Cupiał finalnie odpowiada za stan posiadania Wisły. A zatrudniając Bednarza pogłębia jej agonię... Szkoda, że nikt w tym klubie nie myśli o jakości piłkarza, sprowadzając go do klubu, ani o jego przydatności, tylko zawsze spogląda na quasi-promocję, która w ostatecznym rozrachunku okazuje się być straszną drożyzną. Stąd Wisła teraz jest w bardzo złym stanie kadrowym, a młodzieżą daleko nie zajedzie, bo my nie jesteśmy Arsenalem i nie mamy tak zdolnych młodych piłkarzy nawet na naszą ligę.
Odpowiedz cytując