Wyświetl pojedynczy post
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2012, 21:57
FLI napisał(a):Wyświetl post
wiek 30 wzrost 180 waga 100 urazów zero na siłowni od pół roku (po długiej przerwie)
co chce osiągnąc hmmm siłaaaa

mam nadzieje że takie rzeczy jak 20 min. rozgrzewki jest oczywiste... dlatego tego nie pisałeś...
1. klatka - 3 serie, piramidka 12, 10, 8 powtórzeń.
- ławka prosta, postaraj się aby na ostatnią serie na sztandze było 100 kg... czyli twoja waga... jak nie to rób z pomocą, ale opuszczać na klatkę musisz sam... jak przy 100 kg istnieje ryzyko że się zesrasz to bierz mniej kg... ale dąż do 100 kg
- ławka skośna... raz głowa w dół, raz w górę... co tydz. zmiana. trzeba zbudować wszystkie aktony cycka :]
- ostatnie ćwiczenie na dopompowanie... mały ciężar - albo brama, albo rozpiętki... małe ciężary więcej powtórzeń z przytrzymaniem spięcia mięśni...
2. triceps - 3 ćwiczenia na wyciągu... 1. prostowanie zza głowy, 2. prostowanie przed sobą(nie wiem jak to wytłumaczyć) 3. tak jak koleś na filmiku niżej od 3:36 - prawa i lewa łapa - patrz jak mały ma ciężar - czyli dopompowanie.
ostatnie ćwiczenie - pompki schwarcenegera - 3 serie ile dasz rady.
Brzuch - tak jak koleś na filmie niżej... może jego kaloryfer Cię zmotywuje...
45 min. rowerek.

drugi dzień.
to samo czyli 3 serie, piramidka
plecy:
1.ściąganie drążka za głowę
2. ściąganie drążka do klatki na siedząco przed wyciągiem
3. wiosłowanie
4. ławka rzymska!!!! wszyscy o niej zapominają a jest szalenie ważna... na poczatku bez ciężarków, a później sobie jakieś 10 kg w ręce możesz wziąć.
biceps:
1. hantle młotkowe
2. siódemki... znajdziesz na necie
3. tak jak koleś na filmiku z min. 6.30
brzuch
45 min. rowerek

nogi;
1. suwnica
2. przysiady ze sztangą najlepiej na maszynie
3. prostowanie nóg na maszynie
4. wznosy na palcach - łydki
barki:
1. wyciskanie sztangi zza głowy na wyciągu, po tyg. zmiana i przed głową
2. wiosłowanie hantlami
3. wznosy drążka z wyciągu dolnego z wyprostowanymi rekami do wysokości barków (stoisz tyłem do wyciągu, i linke masz międyz nogami... wiesz ocb. :]) - przytrzymać - mały ciężar dużo powtórzeń - pompowanie
przedramię:
http://www.youtube.com/watch?v=wsQWxXH1ZGw
tylko nie na kolanach, a na ławeczce oprzyj ręce, drugie ćwiczenie identyczne tylko ręce opierasz drugą str.
3 serie, mały ciężar, powtórzeń tyle aż zacznie piec
brzuch
45 min. rowerek

filmik: http://www.youtube.com/watch?v=tB_WfIgLmZ8

tak na szybko... nie chciałem bardzo zmieniać twojego planu tylko delikatnie zmodyfikowałem na ćwiczenia mniej obciążające stawy, i poprawiające koordynację.
mam nadzieje że pomoże... jak coś to za miesiąc jak wrócę z wawy zapraszam do aqua parku to poćwiczymy :]
pozdro
Odpowiedz cytując