Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2012, 19:00
Przecież pisałem Ci, że jedna seria na każdą partię mięśniową na tydzień, jeżeli interesuje Cię zwiększanie masy Dwa treningi na biceps i dwa treningi na triceps nie mają sensu, ponieważ mięsień nie zdąży się zregenerować. Ćwiczysz triceps w sobotę, w niedzielę odpoczywasz, a już w poniedziałek dalej ładujesz triceps. To nie może dać efektu. Powiem Ci jak ja ćwiczę, nie musisz się na tym wzorować, ale wypróbowałem kilka połączeń, i akurat w tym czuję się najlepiej, subiektywne odczucia są bardzo ważne na siłowni, to tak nawiasem mówiąc

Pon - Barki + nogi
Śr - Klata + biceps
Pi - Plecy i triceps + przedramiona

Do tego dokładam na każdym treningu brzuch. I tyle. Nie musisz się tym sugerować, ale pamiętaj, żeby ćwiczyć każdą partię raz w tygodniu. Ja wiem, że jest takie myślenie - o będę ćwiczył biceps 2xtygodniowo to on urośnie do granic niemożliwości. Otóż nic bardziej mylnego, trzeba trening planować tak, żeby mieć wystarczający czas na regeneracje.
Ostatnio edytowane przez fialo : 05.09.2012 o godz. 19:04.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując