funkykoval napisał(a):

Cupiał jeżeli chce zwijać interes, który mu nie wyszedł - niech go zwija - skoro popełnił serię błedów zatrudniając takich wyrwigroszy jak Niiezatapialny i inni to niech również poniesie koszty takiej "polityki zatrudnienia" - jak chce niech zwija klub i wraca na miejsce z podziekowaniami za dotychczasowe dokonania.
NIech sprzeda wszystkich i ogłosi upadłość SSA, a Wisła przy TS się odrodzi.
Podejrzewam, że kibice Wisły pójdą przede wszystkim za swoim klubem, a nie za jego właścicielem, i nawet gdyby mieli chodzić na 4 ligę to bedą to robić. Powiem szczerze lepsza jest perspektywa rozpoczęcia wszystkiego od nowa z normalnymi ludźmi, gdzie w klubie nie będzie rządził kaprys właściciela, a wszystko będzie jasne i przejrzyste. Wisła to klub przede wszystkim wielki i gdyby był mądrze zarządzany to w kilka lat wróciłby do naszej TME na nowych zdrowych zasadach. Wsparcie drobnych sponsorów plus wsparcie miasta (tani wynajem stadionu) na początek wystarczyłoby, do tego wsparcie kibiców na zasadach jakie obowiązują w Barcy czy Realu (socios współutrzymujący swoj klub). Wówczas nawet gdyby Wisła musiała grać z Wieczystą, Wieliczką czy Orłem Piaski Wielkie to kibice swój klub wspieraliby przez cały ten czas.
Sama organizacja grup sponsorskich od małych sponsorów, po średnich, dużych itd. może przunieść środki, które pozwolą wygenerować awans na poziom I ligi.
Co zaś do Bednarza - panowie obrońcy - rozumiem, że podjęlibyście się każdego świństwa byleby Wam ktoś za to godnie zapłacił. Bednarz ze swoimi czarnymi okularami powinien na każdym mecz być żegnany i wygwizdywany przez wszystkich. Natomiast jak przy stanie 1:3 słyszę śpiew" "tak się bawią ludzie" to mam ochotę odpowiedzieć - bawcie się dalej - ciekawe jak jeszcze długo.
|
Tak jasne w GKS Katowice czy Pogoni przerabiali już ten model. Tylko ja nie wiem skąd ta dziwna pewność tych co głoszą takie bzdury, że później tym klubem rządziliby" normalni" ludzie. Wizje niektórych na tym forum są godne pozazdroszczenie dostawców psychotropów.
Cupiał jako właściciel jest zły? To znajdźcie takiego, który odkupi od niego klub. Dlaczego on ma się zwijać z własnej woli i ogłaszać upadłość? To tak jakbyście wpompowali wielką kasę w jakiś biznes a później ktoś Wam powiedział, że nim zarządzacie do dupy więc oddajcie mu to za symboliczną złotówkę. Ciekaw jestem co głosili Ci krytycy gdy Wisła rządziła niepodzielnie w Polsce na skalę jaką nigdy wcześniej przy Reymonta nie widziano. Żeby było jasne Cupiał nie jest przykładem godnym naśladowania bo robi masę błędów głównie przez słabych doradców i różne układy. Ale cóż jego kasa, jego zabawki. Póki co na bezrybiu i rak ryba.
Natomiast Bednarz chyba chce zrobić wszystko aby większa frekwencja była na Kałuży niż przy R22. Jego wypowiedzi to jakiś sabotaż. Ja rozumiem, że można raz coś chlapnąć w mediach, zagalopować się ale ten koleś powinien mieć zakaz udzielania wywiadów!! Dożywotni!! Tak głośmy że chcemy sprzedać Meliksona, że może jeszcze kogoś z pomocy ( po cichu mówi się o Wilku, zresztą jest to w sumie jedyny facet w tej formacji, na którym można cokolwiek zarobić), że szkoda że trzech graczy nie odeszło. Przecież mamy tak super zdolną młodzież (przypomnijcie mi które miejsce zajęła w poprzednim sezonie Młoda Wisła?). Bednarz w każdym profesjonalnym klubie już by jak mawia Tomaszewski został dyscyplinarnie wy... Robi wszystko żeby morale w wiślackiej szatni było na poziomie jego kompetencji do bycia dyrektorem sportowym. Niestety on rozwali Wisłę na długie lata.