Grantar napisał(a):

Pokazuje jak z tego dołka wyjść ... poprzez zbudowanie nowego zespołu opartego o młodzież
Ty co proponujesz ? Konkretnie....
Masz już może nowego sponsora ? (chętnie dodam do mojej "11" Ronaldo i Messiego)
Nie jesteś w stanie mnie sprowokować kretyńskimi postami, Lemurku.
|
Twoja „twórczość” i intencje są tutaj doskonale znane, nie zatuszujesz niczego gadaniem na inne tematy.
Od lat wspierasz każdą szkodliwą dla Wisły decyzje i ideę. Teraz też doskonale to pokazałeś. Wstydź się.
A co ja proponuję? Odsunięcie ludzi typu Bednarza, Probierza, Kapki i Rogali oraz postawienie na fachowców typu Petrescu czy Valckxa. Proponuję to, co Cupiał już kiedyś pokazał, że jest w stanie zrobić, jeśli tylko ma na to ochotę. Proponuję też, by zmienił swoje podejście do sprawy zasadności budowania Akademii i bazy treningowej.
pawelo84 napisał(a):
|
Odnośnie tego, że to klub Cupiała to chodzi mi o to, że to on go kupił i niestety ale ma pełne prawo prowadzić w nim swoją politykę personalną i finansową. Owszem, można być o nią złym, ale my kibice niestety ale nie mamy większego wpływu na jego decyzje. Chciałoby się żeby było inaczej, ale prawda jest taka, że to Cupiał rządzi i dzieli. Nasz wpływ, może być tylko taki, że przyjdzie nas nie 17 a 5 tyś na mecz i wtedy Cupiał kasy z biletów będzie miał bardzo mało.
|
O czym Ty piszesz? Ktoś tu kwestionuje, że Cupiał jest właścicielem klubu i może jako właściciel podejmować różne decyzje? Nie. Ludzie kwestionują sens jego decyzji i mają do tego pełne prawo. Tak jak mają pełne prawo widzieć ich szkodliwość dla Wisły Kraków i mówić o tym głośno jako jej kibice i klienci kupujący bilety. Ja też mam prawo jako konsument odnosić się do oferowanego mi towaru i sposobu jego wytworzenia.
pawelo84 napisał(a):
|
Widać że Twoja wiedza na temat wydatków w klubie jest większa niż Cupiała i Bednarza razem wziętych . A dziura budżetowa i cięcia, które teraz musi robić klub, to efekt kosmitów, a nie gry naszego zespołu w ostatnim sezonie
|
A kto mówił o dziurze budżetowej?

Nawet Bednarz nie użył tego stwierdzenia. To hasełko wymyślili sobie tacy jak Ty i teraz budzicie śmiech powołując się na nie jako na coś dowiedzionego i istniejącego

A powodem cięć w klubie, obok braku pucharów w obecnym sezonie - do czego doprowadził sam Cupiał swoimi decyzjami, wraz z nieudolnymi Probierzem i Bednarzem, którzy przegrali rundę wiosenną - mogą być bardzo różne sprawy. Np. związane z decyzją o przelaniu większej ilości pieniędzy do TF tytułem regulacji odsetek od utrzymującego się od lat wewnętrznego zadłużenia klubu.
pawelo84 napisał(a):
|
Skoro było tak dobrze za Holendrów i Basałaja, to czemu ich już w Wiśle nie ma?
|
Pewnie z tego samego idiotycznego powodu, dla którego Cupiał zwalniał niegdyś Petrescu i co pięć minut zmieniał koncepcję funkcjonowania klubu. Następny, który powołuje się na sportowy rozsądek Cupiała, jakby ów kiedykolwiek pokazał, że naprawdę go ma i umie kalkulować w Wiśle długofalowo.
pawelo84 napisał(a):
|
Widocznie nie zdajesz sobie sprawy z tego, że za takich zawodników jak Jalliens, Genkow czy Lamey, Iljew to trzeba było zapłacić nie tylko wysokie kontrakty ale też premie za podpis, czy prowizje. Może nawet sięgające pół mln euro, tego nie wiemy.
|
Jak nie wiesz czy w ogóle te premie i prowizje były i ile naprawdę wynosiły, to czemu wyrokujesz, że były ogromne?

To się nazywa schizofrenia. Jakoś ludzie czuwający nad budżetem klubu z RN i sam Cupiał zatwierdzili je, nie widząc w nich żadnego zagrożenia dla finansów klubu.
pawelo84 napisał(a):
|
Człowieku, bądź realistą i zauważ że w ostatnich 14 latach NIGDY nie zdarzyło się by Wisła zalegała piłkarzom przez kilka miesięcy z wypłatami. Może były jakieś poślizgi, ale nie takie jak ostatnio.
|
A kto Ci powiedział, że coś takiego w ogóle miało miejsce? Dziennikarze? Następny niepotwierdzony wymysł, na który się powołujesz jako fakt dowiedziony. Leżę i kwiczę ze śmiechu

Genkow później wiosną jednoznacznie zdementował te pogłoski, a on chyba wie najlepiej, kiedy otrzymuje pensję, no nie?
Człowieku, naucz się myśleć, a nie powtarzaj w kółko zasłyszane gdzieś szemrane plotki, rozpowszechniane pewnie przez Kapkopodobnych.