Wyświetl pojedynczy post
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2012, 13:23
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Podstawowe pytanie brzmi czym ma być Wisła Kraków? Do czego dążymy. Jakie stawiamy sobie cele?
Tylko odpowiedzi muszą być realne i prawdziwe.

Czy Wisła ma być klubem walczącym
a) o to by grać w ekstraklasie czasem urywając punkty faworytom
b) grać o środek ekstraklasy z możliwością powalczenia o PP
c) walczyć o mistrza i czasem coś tam pokazać się w europie
d) walczyć o mistrza i pokazywać się w europie
e) walczyć o mistrza i LM

Dotychczas karmiono nas celem ,,d” i ,,e”
ale czy są to cele realne?

Nie łudźmy się, żaden szejk do nas nie przyjdzie bo niby po co ma się pchać do buraczanej ekstraklasy.
Kto ma w nas niby zainwestować ? Rozejrzyjcie się czy ktoś wpompował naprawdę wielką kasę w jakiś klub z byłego wschodniego bloku (nie licząc oligarchów ze wschodu).

Myślę że naprawdę jest właściwy czas by odpowiedzieć sobie na te pytania musimy to zrobić my i zarządzający klubem.
Tekst bardzo prowokujący do dyskusji!!!

Możemy tu się spierać, dyskutować czy jak kto woli dywagować na temat stanu obecnego w klubie (właściciel-dyrektorzy klubowi-kadra trenerska no i oczywiście zawodnicza)...ilu nas tu jest każdy ma na pewno swoją wizję.

Nasze pytania i obawy co do przyszłości najbliższej naszego ukochanego klubu nie wprowadzą wśród właścicieli wielkiego popłochu...oni mają swoją wizję, którą prowadzą a to, że aktualnie jest jak jest to betka.

Nie ma co zadawać sobie pytań wzajemnych...adwersarz będzie chciał to odpowie...myślę, że tutaj potrzebne są bardziej radykalne czyny...
ale i w tym miejscu ja prowokuję do dyskusji
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując