Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2012, 13:27
Lemur napisał(a):Wyświetl post

Zagraniczni zawodnicy Wisły nie zarabiali nigdy żadnych gigantycznych pieniędzy - najlepszym przykładem to, że nie było ich na liście 10 najlepiej zarabiających piłkarzy ligi poza Genkowem i Gargułą.
Nie przeginasz czasem w drugą stronę? A nie zapomniałeś przypadkiem o Jaliensie i Ilievie będących w czołówce najlepiej zarabiających piłkarzy w naszej lidze wg mniej lub bardziej poważnych zestawień ? Powoływanie się, że reszty nie ma na liście 10 najlepiej zarabiających piłkarzy ligi to słaby argument - bo na takiej liście masz też świetnie zarabiających Ljuboje, Arboledę, Vrdoljaka itp., więc gdzie tu jeszcze pomieścić takiego np Chaveza.

Polecam za to porównać czy zarabiający tyle samo co Paweł Brożek lewy obrońca Paljić wniósł tyle samo do zespołu, oraz czy taki np Jaliens zarabiający dwa razy więcej od Głowackiego daje tyle samo zespołowi. W tej chwili mamy w obronie ściągniętego za 400 000 euro Bunozę, zarabiającego kilkaset tysięcy euro rocznie Jaliensa i ściągniętego za 300 000 euro Chaveza, a i tak nie mamy kim grać. Żeby nie było jednostronnie równie przepłacany był kiedyś Łobodziński i nadal jest nieszczęsny Garguła.

Moim zdaniem z będących obecnie w Wisle zagranicznych piłkarzy jedynie Iliev i Melikson są warci pieniędzy które na nich wydajemy (i do wczoraj Pareiko).
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując