Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2012, 11:18
Dawno nie widziałem tak fatalnego meczu w wykonaniu Wisły. Przyczyny porażki? W dowolnej kolejności :

- zaawansowany wiek i wypalenie "trzonu" naszego zespołu. 33 letni Głowacki będący cieniem samego siebie sprzed lat i 36 letni Sobolewski,który zatracił już większość cech którymi imponował kiedyś: waleczność, siła, motoryka. Niestety, wieku nie da sie oszukać, Sobolowi brakowało sił już po 45 minutach. O 31 letnim Gargule szkoda pisać, gdyż on skończył się jako piłkarz w wieku ok. 27 lat. Obecnie to tylko truchtająca, świetnie zarabiająca "gwiazda", która czasem kopnie piłkę prosto. Gwiazda kórej w Wiśle już dawno nie powinno być, ale nadal jest i nawet gra - bo nie ma kto. 35 letni Pareiko, który dramatycznie obniżył loty, druga stracona bramka to w wiekszości jego zasługa.

- brak wartościowych transferów. Odchodzi Biton, w zamian przychodzą Panowie S i Q. Dziś słabiutki Sikorski na ławce,a idiota Quioto co prawda na boisku, ale wyrózniający się tylko chamstwem. Frederiksen wyjątkowo w tym meczu aktywniejszy w ofensywie, za to jak zwykle fatalny w obronie, kryjący na radar, dający z siebie robić wiatrak Wszołkowi.Jedynie powracający z wypożyczenia rezerwowy Ruchu Chorzów Burliga pokazał dotychczas że może być wartościowym uzupełnieniem składu (zakładając że to skład walczący raczej o środek tabeli)..

- brak scoutingu i długofalowej polityki transferowej. Wisłę zdemolował wczoraj duet: 20 letni Wszołek, pozyskany przez Polonię trzy lata temu z Wisły Tczew i 21 letni Teodorczyk pozyskany z Wkry Żuromin. Na obronie świetnie poczynal sobie 20 letni Pazio. To nie byli piłkarze pozyskani za setki tysięcy euro, po prostu ktoś ich zauważył i dał im szansę gry. Już w zeszłym sezonie pierwsza dwójka dostawała wiele szans do gry, nikt nie bal się w Poloni odstawiać od gry Bonina, Sikorskiego, Sultesa czy Caniego gdy byli w słabszej formie. My w zeszłym sezonie wolelismy grac do oporu Jirsakiem, Nunezem, Kirmem, Gargułą, Lameyem, Paljiciem, a wchodzącym "młodym" był 23 letni Brud itp. Teraz nagle bez przygotowania Probierz wrzuca do pierwszego składu Szewczyka i Kamińskiego, i oczekuje że z marszu zrobią różnicę i wygrają mu mecz.Szewczyka, ktory zagrał w zeszłym sezonie jedną (słownie: jedną) minutę w PP i 17 letniego Kamińskiego który powinien być wprowadzany na końcówki. Kamiński się "spalił ,ale co ciekawe akurat gra Szewczyka oraz 20 letniego Chrapka w drugiej połowie to jedyne pozytywy tego meczu.

- żenująca forma Chaveza. Szczególnie warto zobaczyć co ten piłkarz zrobił przy trzeciej bramce, próbując odebrać piłkę Teodorczykowi. C klasa. To w jakiej formie musi być zarabiający kilkaset tysięcy euro rocznie Jaliens skoro nie gra?

- fatalna gra całej formacji defensywnej: od defensywnych pomocników Wilka i Sobolewskiego poprzez całą obronę po samego Pareiko. Najmniej wstydzić za swój występ może się Burliga.

- i na koniec trener: za wstawienie Chaveza do składu, za fatalną taktykę z pierwszej połowy, za zdjęcie Wilka zamiast dogorywającego Sobola, za spalenie Kamińskiego, za "zmotywowanie" piłkarzy

Podsumowując : jeden jedyny 33 letni Iliev oraz przebłyski Szewczyka i Chrapka to za mało by chociaż zremisować mecz i zrównoważyć fatalną postawę defensywy.
Powód: Probierz
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 01.09.2012 o godz. 12:25.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując