Wyświetl pojedynczy post
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2012, 09:22
Emocje opadły więc można napisać parę zdań.

Wczoraj do Krakowa przyjechała drużyna piłkarsko lepsza na papierze i znacznie piłkarsko lepsza na boisku. To że została sklecona w 3 tygodnie w tej paralitycznej lidze nic nie znaczy. Pamiętam jak Grzyb przechodził do Jagi i całą zimę biegał po parkach, a w pierwszym meczu był najlepszy na boisku. Ale nie o tym.

Dziś było jasno widać że obecna Wisła w takim składzie czyli bez Meliksona to drużyna która do ostatniej kolejki będzie walczyć by uniknąć spadku. Szczerze myślałem że te 8-10 miejsce to jednak będą mieli ale teraz się ciesze że udało się ugrać punkty z Bełchatowem i Podbeskidziem bo to oni, my plus beniaminki będziemy na dole tabeli.

Po Bełchatowie pisałem że każda drużyna w lidze z lepszą technicznie i fizycznie mocniejszą pomocą pojedzie Wisłe na naszym stadionie. Trzeba przyznać, że ofensywny potencjał Poloniii jest bardzo duży co ciekawe tam 20 i 21-latki to są ludzie odpowiedzialni za wyniki biorący na siebie ciężar gry. Wszołek, Teodorczyk i Pazio to kandydaci by się z tej ligi wybić. Szczególnie ten pierwszy.

Co do Wisły to miałem wrażenie że grają w niej dzieci z dziadkami. Dzieci jak Kamiński kompletnie nie przygotowani do ligi pod każdym względem czy dziadki jak Sobolewski który w 60 minucie nonstop poprawiał getry. Sobol- powinien powiedzieć po tym meczu że on jednak nie da rady, że się przeliczył ze swoimi możliwościami, dostać kwiaty, pamiątkę i usiąść na trybunie. Byłem mocno zdziwiony gdy to Wilk zszedł a nie on. Drugi warty wspomnienia jest Chavez już przed naszym startem LM mówiłem żeby go sprzedawać, bo to jest gość który ma siłe ponad norme, ale inne atrybuty poniżej normy, a niektóre poniżej krytyki. Zero rozegrania, zero ustawienia i dalej będę się upierał zero gry głową. SZkoda, że zaprzepaszczono szanse na zarobieniu na nim bo akurat stopera nie jest tak trudno znaleźć.

Teraz pozostaje się modlić o zdrowie dla Meliksona i mam nadzieje że Chrapek będzie grał w pierwszym składzie bo wczoraj był ciągle pod grą. Równocześnie trzeba wrócić do gry z jednym napastnikiem bo tylko jednego napastnika mamy.
Ostatnio edytowane przez Baala : 01.09.2012 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując