Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2012, 08:15
filemon napisał(a):Wyświetl post
No to po mojemu:
Pareiko 1/10, dałbym szansę w następnym meczu Miśkiewiczowi, gorzej by nie zagrał, a Pareiko najstarszy w drużynie
Burliga 3/10, nieźle w ofensywie, słabo w defensywie
Chavez 1/10, tragicznie, mijał się z piłką, źle podawał, nie trafiał, faulował, masakra.
Głowacki 6/10 - on sam w obronie nie wystarczy, przydałby mu się... Baszczyński.
Frederiksen 3/10 - vide Burliga, po jego podaniu w I poł. Genkow powinien strzelić zamiast podawać.
Sobolewski 2/10 - najsłabsze spotkanie Sobola jakie widziałem, zastanawiało mnie czemu to nie on zszedł w przerwie, a Wilk, beznadziejne podania, mało odbiorów, wiem, ze walczył, ale to nie wystarczyło
Wilk 3/10 - w defensywie moim zdaniem lepszy od Sobolewskiego, w ofensywie tez probował poklepać przed przerwa
Gargula 4/10 - przecietna ta zmiana, pare dobrych dosrodkowan, kilka razy poklepal, ale pare razy tez zle podal, gdzie jego podanie miało kluczowe znaczenie
Chrapek 6/10 - z tej mąki będzie chleb, był pod grą, kilka nieszablonowych, dobrych zagrań
Szewczyk 6/10 - GENIALNA asysta przy bramce Ilieva, ładnie szarpał, ma przestoje, ale z tej mąki też będzie chleb
Iliev 7/10 - klasyka w jego wykonaniu, oprócz bramki, bo tych mało strzela, chyba najlepszy, zwłaszcza w pierwszej części
Genkow 3/10 - walczył, skakał do tych główek, aż szkoda go było, bo rzadko kiedy, ktoś te główki zbierał, miał swoją szansę w pierwszej połowie
Kamiński 1/10 - jeszcze nie pora, trochę popressował, raz głupi faul i tyle go było widać.
Quioto 0/10 - chamstwo niebywałe, prostak olbrzymi... już jeden Honduranin, Chavez, miał podobne wejście w ligę, że go zawieszono na kilka spotkań.

W następnym meczu wyszedłbym Miśkiewicz - Burliga, Głowacki, Bunoza, Frederiksen - Szewczyk, Melikson, Uryga, Chrapek, Iliev - Genkow.
Miałem pisać własne oceny piłkarzy, ale byłby podobne do ocen kolegi filemona.

Kilka uwag.

Pareiko - Tak niektórzy szydzili z Pawełka a okazało się że wczoraj u nas w bramce stał Pawełek.... tfu Pereiko. Niezłego babola Sergiei strzelił.... Nie wiadomo jakby się potoczył ten mecz gdybyśmy przegrywali tylko 1-0 i po golu Ilieva doprowadzili do remisu. Może nie gralibyśmy va banque i nie stracilibyśmy 3 bramki która skończyła mecz?

Chavez - w skali nieudolności dostaje ocenę 3 J - * To co ten paralityk wczoraj wyczyniał to żenada. 5 razy minął się z piłką w meczu......

Sobolewski - 60 minuta a Radek wygląda jak po maratonie..... pora kończyć.

Szewczyk - świetna asysta i zmysł do gry kombinacyjnej. Warto na niego stawiać. Ciekawie jak będzie grał z Meliksonem

Chrapek - zmysł do gry kombinacyjnej

Iliev - wczoraj jako jedyny ze starej gwardii grał przyzwoicie

I jeszcze jedno - trzeba stawiać na młodych jak Chrapek czy Szewczyk bo Wszołek czy Teodorczyk w Polonii nie są z Marsa W zeszłym sezonie grali końcówki a w tym ciągną grę Polonii. Nasi młodzi muszą zapłacić frycowe, a potem znaleźć wspólny język ze starszymi kolegami i będzie lepiej

* J - Jaliens - im większa ilość jednostek J tym większym paralitykiem okazał się dany obrońca w meczu. Przykładowo w meczu z Podbeskidziem Czekaj dostał 1 J
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując