|
Krótkie podsumowanie, zobaczymy jaka będzie reakcja. Burliga słabo, dużombardziej podobała mi się jego gra w Ruchu, na początku kilka niepotrzebnych fauli, słabe rozgrywanie piłki. Zmieniło się to troche w drugiej połowie, ale to za mało. Głowackiemu brakuje dynamiki, mam nadzieje, że po przerwie zobaczymy dawnego Głowę, ostoję defensywy. Chavez? Dziś masakra, widać było brak ogrania. Szkoda, że nie zagrał Bunoza, który nieźle prezentował się w pierwszym meczu, umiał wyprowadzić piłkę lub przerzucić ją dalekim podaniem na skrzydło. Fredriksen zaliczył progres w ofensywie, potrzebuje więcej treningów i będzie to wyglądało dobrze. Słabo w obronie, ale wierzę, że temu zawodnikowi po prostu brakuje meczów. Szewczyk na początku nerwowo, ale to on dał pierwszy sygnał, strzelając słabo ale w światło bramki, piękna asysta. Mam nadzieje, że kontuzja nie będzie poważna i zobaczymy go w wyjściowej 11 w następnym meczu. Z każdą szansą jego umiejętności będą rosły. Iliev, na swoim poziomie. Dobrze technicznie, gorzej z kondycją, brakowało mu Meliksona. Później w grze pomógł mu Chrapek, z którym kilka razy fajnie wymienił piłkę. I właśnie Michał tak samo jak Szewczyk potrzebuje gry. Dzięki temu będzie grał coraz to dojrzalszą piłkę. Sądze, że ta trójka: Chrapek, Szewczyk i Iliev będzie naprawdę mogła dobrze współpracować razem z Meliksonem, dzięki swojej technice i szybkości (Szewczyk). Wilka ciężko mi ocenić, kilka podłączeń ofensywnych, sądze jednak, że to jemu a nie Naszemu kapitanowi należy się miejsce w wyjsciowym składzie. Dużo było jęków na temat gry dwoma napastnikami. Popatrzmy na ówczesny futbol, większość czołowych gra z jednym napastnikiem i trzema zawodnikami pod nim (ofensywny pomocnik, skrzydłowi). Sądzę, że trzeba wrócić na razie do gry z jednym zawodnikiem w napardzie, bo mamy tylko jednego napastnika Genkowa. Reszta na razie z tego co pokazała nie nadaje się do gry.. Generalnie słaby mecz, znów pierwsi tracimy bramkę. Masakra w defensywie. Trzeba wreszcie postawić na dwóch stoperów, na dzień dzisiejszy dla byłiby to Głowa i Bunoza, bez tego nadal nie będzie zrozumienia i nadal będziemy popełniali dużo błedów. Plusem młodzi zawodnicy, którzy mam nadzieje dostaną więcej szans. Quito - chamstwo, naprawdę nie chce oglądać tego zawodnika z białą gwiazdą na piersi. Jesteśmy Wisłą Kraków mamy grać ładny futbol i dawać przykład innym!
No nic, przecież sezon nie jest jeszcze stracony! Po przerwie wracamy do gry zdobywając 3 punkty w każdym ze spotkań!
Pozdrawiam!
|