Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2012, 11:45
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Jeśli w Holandii jest zwyczaj, że klub wypożyczający płaci pensję piłkarza, a w Polsce jest zwyczaj inny, to bardzo możliwe, że SV (który na pewno doskonale o tym wie- w końcu był u nas 2 lata) specjalnie nie zawarł stosownego paragrafu w umowie, żeby właśnie tę różnicę "kulturową" wykorzystać na niekorzyść Wisły (przy ciągłym aplauzie części tutejszych "kibiców" Wisły).

Czy macie się z czego cieszyć? Nie wiem, mnie wasze zachowanie brzydzi/ irytuje i na koniec po prostu uśmiecham się z pobłażaniem, bo zachowujecie się żenująco w mojej opinii.
Lecz się, chory frustracie.

Ludziom tutaj zwyczajnie ręce opadły, jak się dowiedzieli o całej sprawie. Ironizują i szydzą z naszych geniuszy, bo co do k-nędzy mają robić? Zorganizować protest pod ambasadą Holandii? To chyba tylko tobie podobne elementy, zakochane po uszy w Kapce i Bednarzu. W końcu - nikt tak pięknie Wisły nie dyma jak "swoi".

A Maaskant i Valcxx zostali potraktowani jak szmaty w Wiśle, poza tym trzeba być wyjątkowym matołem żeby nie rozumieć, że biznesie frajerów się niszczy. Taki to już Świat. Nikt nie będzie się przejmował tym, że nasze asy są niepełnosprytne...

Pracujesz dla firmy X, to powinieneś działać tylko w jej interesie. Kierowanie się sentymentami na szkodę obecnego pracodawcy jest niemoralne i zwyczajnie - głupie.

MrÓwA_1906 napisał(a):Wyświetl post
MichaelMyers

a nie czujesz się wydymany przez SV, że chce twój ukochany klub wykiwać? że Cię dyma,że to z Twoich pieniędzy będziemy musieli jakby co płacić kirmowi wyższą pensje (ciekawe czy ta była ustalana z Wisłą podczas rozmów, czy holendrzy mogli według nich zaproponować kirmowmi ile im się podoba, bo to nie oni płacą? jak znawcy prawa to wygląda, czy jednostronnie można coś takiego zrobić, bo mi wydaje się że nie)
Jeżeli już, to nasz klub dymają dyletanci w nim pracujący - jeśli Holendrzy mają rację, a jestem o to dziwnie spokojny... Jeśli podpisujesz umowę na szkodę spółki, to jest to TWOJA wina, a nie tych co Ci ją podsunęli.
Jest taka stara piłkarska zasada: "masz frajera, to go duś". Uwierz, obowiązuje nie tylko na boisku...
Zdziwiłbyś się, jakie triki się stosuje po to tylko, żeby wyjść z negocjacji z pełną pulą.

I dlatego właśnie należy zatrudniać ludzi KOMPETENTNYCH. Jak się otaczasz potakiewiczami i drobnymi cwaniaczkami, to wcześniej czy później za to zapłacisz.

JEŻELI Wisła umoczy na tym interesie, to nie będzie to jednak wina Bednarza. Sam siebie tutaj nie zatrudnił.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.08.2012 o godz. 12:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując