Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2012, 09:48
lazy napisał(a):Wyświetl post
No sorry, ale gdzie można sobie jakieś prawo "zagwarantować' jak nie w umowie?
W ogóle po co informować o wypożyczeniu jeśli zawodnik tylko wyjechał na "badania medyczne"?

Zresztą, tak jak napisał arti, co będzie rozpatrywać UEFA jeśli nie podpisano kontraktu?
W umowie wstępnej sobie chcesz gwarantować różne prawa? Z artykułu wynika, że tylko taka została podpisana (zawarta ustnie). Kiedy nasi holenderscy przyjaciele chcący wyruchać nasz klub (przy oczywiście wielkiej uciesze zgromadzonych tutaj "kibiców" tego klubu), wysłali wersję ostateczną, rzekomo poproszono o "zwrot" Kirma.

Jeśli w Holandii jest zwyczaj, że klub wypożyczający płaci pensję piłkarza, a w Polsce jest zwyczaj inny, to bardzo możliwe, że SV (który na pewno doskonale o tym wie- w końcu był u nas 2 lata) specjalnie nie zawarł stosownego paragrafu w umowie, żeby właśnie tę różnicę "kulturową" wykorzystać na niekorzyść Wisły (przy ciągłym aplauzie części tutejszych "kibiców" Wisły).

Czy macie się z czego cieszyć? Nie wiem, mnie wasze zachowanie brzydzi/ irytuje i na koniec po prostu uśmiecham się z pobłażaniem, bo zachowujecie się żenująco w mojej opinii.

Zobaczymy, jak się sprawa skończy.

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
A jak było z wypożyczaniem piłkarzy do Wisły? Nie było przypadkiem tak, że za czasów Valcxa pensję płacił macierzysty klub?
A nie pamiętasz, jak się przedstawiciele i kibice klubu Nuneza cieszyli, że nie będą musieli mu płacić? Albo przedstawiciele klubu Bitona, którzy jego wypożyczenie uzasadniali zejściem z jego wysokiej pensji?
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 30.08.2012 o godz. 09:50.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując