Wyświetl pojedynczy post
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2012, 12:43
Przedstawię jak ja to widzę(zaznaczam,że nie czytam gazety polskiej nie słucham radia m nie głosowałem na pis)Lech Kaczyński broniąc Gruzji postawił się Putinowi i to był policzek dla Putina który takich rzeczy nie wybacza(np sprawa Litwinienki i dorwanie go w Londynie) dlatego nie zdziwiłbym się gdyby to był zamach.Smoleńsk to było idealne miejsce dla rosyjskich służb na przeprowadzenie takiej akcji ze względu na swobode w przeprowadzeniu akcji i tuszowanie dowodów .Tusk pewnie nie był zamieszany w zamach wbrew temu co twierdzą inni ,Putin nie zaryzykowałby aby obce państwo miało na niego haka który mogłoby wykorzystać w przyszłości.
Prawdy pewnie nie poznamy nigdy ,przeciez nawet gdyby prawda wyszła kiedyś na jaw to co my możemy zrobić?wypowiedzieć wojne Rosji?z naszym potencjałem militarnym a raczej z jego brakiem.Zresztą gdyby okazało się,że to był zamach to Rosja zawsze miałaby okazje do zaatakowania naszego kraju twierdząc,że zostali pomówieni i to wypowiedzenie wojny.Kto by nam pomógł? Unia?Rosja z Niemcami pewnie dogadaliby się i podzielili Polske na dwa kawałki a USA pewnie by dostało poparcie Rosji w sprawie Iranu czy innego konfliktu i tyle byłoby pomocy od sojuszników.
Odpowiedz cytując