Greg1977 napisał(a):

|
Ja się pytam po jakiego chu... Probierz gra tym niedojdą Gargułą, zamiast w jego miejsce wprowadzić Meliksona a na skrzydło Kirma? No cóż trzeba żyć nadzieją że coś się zmieni na lepsze, choć na razie nie widać żadnych pozytywnych symptomów.
|
mam inne pytanie , oglądasz czasem spotkania Wisły czy tylko śledzisz składy ?
W ostatnim spotkaniu w I połowie było ewidentnie widać że Quioto grał na skrzydle , a Melikson w środku . Przy surowych, ale i twardych pomocnikach Podbeskidzia za dużo nie pograł , zanotował zaledwie jedno kluczowe podanie.
Melikson musi mieć przestrzeń na poruszanie się w wolnych strefach boiska ( dlatego moim zdaniem na skrzydle ma najwięcej swobody ) , nie nadaje się do twardej walki w środku , a mając 1 środkowego pomocnika ( czy to Wilka czy Sobolewskiego ) , będziemy skazani na pożarcie w każym spotkaniu . W tej chwili rolę drugiego gra Garguła i tylko momentami ( ale i tu średnio ) pokazuje, że nadaje się do tej roli . Chrapek obok Wilka to może być w tym przypadku idealne rozwiązanie . Niech tylko chłopak dojdzie do zdrowia , bo ostatni rok był w jego wykonaniu przełomowy . Ewentualnie wracamy do taktyki z jednym napastnikiem , co dla mnie byłoby złym krokiem .
Kirma tak wszyscy nagle widzą w składzie ,a prawda jest taka że wejdzie , zepsuje 3 piłki i gromy znowu pojdą w jego strone.