Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2012, 23:01
Ja osobiście tez się wstrzymam z oceną szans Legii na MP. Fakt zaczęli ładnie , graja miło dla oka i są skuteczni , ale grali jak dotąd z Bełchatowem , który miał w meczu z Wisła sił na 60 minut i łapały ich kurcze. No i z Koroną , która nie ma obrony. Zresztą obrona Legii też nie jest jeszcze monolitem. Cała grę robią Ljuboja i Saganowski i , to są prawdziwe skarby Legii. Jednak zaczekajmy z tym wieszaniem złotego medalu na szyi Legii. Sezon jest długi przyjdą kartki , kontuzje a Legia ma dalej jednego klasycznego napastnika w postaci Saganowskiego. Oczywiście jeden Saganowski jest więcej wart niż Ślusarski i Ubiparip razem wzięci , ale jestem ciekaw jak Legia będzie sobie radziła bez Saganowskiego. Miech zagrają kilka trudnych wyjazdów i zobaczymy jak , to jest z tą Legią.

Widać było , ze na tle Rosenborga Legia już tak bardzo nie błyszczała. Jest za wcześnie na wysuwanie jakichkolwiek wniosków.

Lech poprzedni sezon zaczął wybornie po czym pozniej nie mógł choćby zremisować meczu z teoretycznie słabszymi ekipami. Puchary były rzutem na taśmę , choć wydawało się , ze skład był mocny.

Naszej ligi nie da się rozgryzdz. Zbyt duża różnica w grze jest z tygodnia na tydzień , co powoduje , ze jakakolwiek seria meczów zwycięskich jest bardzo trudna do osiągnięcia.

Co do takich młodych Wolskich , Żyrów , Maków czy Możdżeniów problemem jest , to ze robi się z nich gwiazdy choć niczego nie zrobili. Robi się szum wokól tych młodych chłopaków pozniej przychodzi pensja samochody , imprezy i sodówka uderza do głowy. Oczywiście są jednostki , których to nie rusza , ale generalnie ciężko się nie oprzeć pokusie. Jak z każdej strony uznają ich za "gwiazdy" to co maja myśleć ? Ja po części tych młodych chłopaków rozumiem , bo jak masz 17 lat i coś Ci się uda , to czasem myślisz że jesteś zajebisty i Barcelona zgłosi się niebawem.

Tak na marginesie Kreseq szacun dla Ciebie. Wiem , ze nasze kluby się nie cierpią , ale miło się czyta kogoś , kto nie jest oderwany od rzeczywistości. :}
Odpowiedz cytując