Wyświetl pojedynczy post
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2012, 13:06
Kibic_z_Częstochowy napisał(a):Wyświetl post
Ale o to w grze ofensywnej chodzi! My nie mamy piłkarzy jak w Barcelonie, gdzie każdy widzi wszystko i potrafią grać z zamkniętymi oczami. Zobacz, w Realu jak nie gra Di Maria, Ozil i Xabi Alonso, to gra wygląda strasznie, zawodnicy nie potrafią nic skleić dobrego... Po to są zawodnicy z lepszym przeglądem pola, żeby na nich grać. Od dłuższego czasu uważam, że nam brakuje zawodnika, który potrafiłby rozegrać, ale już na naszej połowie, coś typu Pirlo, lub właśnie Xabi Alonso, bo jak widzę jak rozgrywają piłkę nasi obrońcy to mnie coś strzela.
Tak, tak; tylko później trzeba jakoś potrafić wykorzystać ten ich przegląd pola i zdolności, wychodząc na pozycje, stwarzając okazje do zagrań. Bardzo symptomatyczne, moim zdaniem, było wczoraj to, że gdy ktoś od nas stracił piłkę, a ta zmierzała wtedy w środkowe rejony placu gry, nasi gracze często nie potrafili jej przejąć, co powodowało groźne kontry. Jeśli ma się już taką perełkę jak Melikson, to warto umożliwiać mu grę, a nie zostawiać większość ciężaru gry na jego barkach.

Jeśli chodzi o naszą obronę, to ostatnio nieźle spisuje się Bunoza, który potrafi całkiem fajnie zagrać. Tak, tak, możecie się śmiać.

Żeby zahaczyć o temat, to dodam tylko, że w żadnym wypadku nie przychodzi mi do głowy "jeżdżenie" po Probierzu. Ani widu ani słychu jakiegoś lepszego następcy, toteż lepiej cieszyć się tym, co mamy.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując