Wyświetl pojedynczy post
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2012, 22:25
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Co do samych Polaków. Wielu tutaj pisze ,że Polacy ,Polacy z Wisłą w sercu. OK. Tylko zróbmy eksperyment myślowy. Ćwiczenie na wyobraźnie. Załóżmy ,że nagle pod Wawel trafia młody Koreańczyk z Południa i strzela dla Wisły 25 bramek w sezonie. Jestem pewny ,że wielu młodych kibiców bardzo szybko zacznie się z nim utożsamiać. I nie będzie ważne ,że nie potrafi nawet powiedzieć Chrabąszczkowice czy Szczebrzeszyn.
Wg mnie prawdopodobieństwo że przyjdzie do nas "Koreańczyk z południa i strzeli 25 bramek" jest ekstremalnym wysiłkiem dla wyobraźni ...
Pomijając brak skautingu Wisły na dalekim wschodzie zapytam dlaczego taka perełka miałaby grać za kasę jaką proponuje się aktualnie w Wiśle ?
Ale jeśli już mamy ćwiczyć wyobraźnie to wyobraźmy sobie drużynę złożoną z samych obcokrajowców i z zagranicznym trenerem .... Sponsor główny Abramowicz ..... itd I ok drużyna będzie lepsza.
Dla mnie to byłaby jednak porażka Polski, Krakowa , moja.
To będzie tylko dowód że my Polacy nic nie potrafimy .... A ja jeszcze wierzę że potrafimy.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując