No, teraz jak zagraliśmy słaby mecz (1 połowa katastrofa, druga niezła) to ciekaw jestem w jaki sposób będą się wypowiadać Ci, którzy twierdzili, że z GKSem słabo zagraliśmy

Pewnie ilość lamentu rozpierdzieli fundamenty forum i admini będą musieli zapodać express recovery

A tak na poważnie to spodziewałem się właśnie takiego gównianego meczu, nasi z reguły z PBB grają piach i jak słyszę tą nazwę to mi się włos na głowie jeży
Wracając do meczu :
Dziś Ci co stanowili o naszej sile w meczu z GKSem zagrali słabo jak na swoje możliwości (mowa oczywiście o Meliksonie i Ilievie). Pierwszą połowę przespaliśmy, zagraliśmy ją po prostu beznadziejnie. Ta przepiękna akcja na 1:1 w 45 minucie może trochę zaciemniać obraz tej połowy, w której zdecydowanie lepsze było Podbeskidzie.
W drugiej połowie zagraliśmy dużo lepiej, atakowaliśmy, tworzyliśmy sytuacje. Zawiodła skuteczność, bo dogodnych sytuacji było sporo. Koniec końców remis sprawiedliwy, chociaż wg mnie Wisła była ciut lepsza od PBB i stworzyła sobie jednak więcej klarownych sytuacji.
Mam nadzieję, że następny mecz w naszym wykonaniu będzie dużo lepszy.
Burliga graczem meczu wg mnie, nie tylko za bramkę, ale również za świetną i równą postawę w defensywie, zupełne przeciwieństwo grającego po przeciwnej stronie Fredriksena.
Mały plusik przy Gargule, świetna asysta, parę podań otwierających drogę do bramki, 2 razy jednak klasycznie w swoim stylu zepsuł dobry atak. Mimo wszystko jest dużo bardziej dynamiczny niż w poprzednim sezonie - i nie zgadzam się z oceną, że gościa nie ma na boisku.
Raczej za dzisiejszy mecz w palnik powinni zebrać w pierwszej kolejności Quioto i Friediksen, a w drugiej Iliev (za przespanie 90% meczu) oraz Głowacki (za pasywną postawę przy golu dla PBB, on sobie tak fajnie dreptał wokół napastnika Podbeskidzia - zastosował klasyczny pressing Iwańskiego).
Co do kłótni Sobol v Wilk, Sobol zagrał lepiej niż Wilk w spotkaniu z GKS. Po prostu Sobol mimo wieku potrafi czasem zagrać coś do przodu, a Wilk to umie tylko walczyć i taranować przeciwników - to chyba trochę za mało jak na pierwszy plac w Wiśle.
/edit : do pana nade mną - jeżeli Ty dajesz Qiuoto 3, który nic nie zrobił, a Sobolowi, który dał dwie świetne prostopadłe piły 2 to nie ma o czym gadać. Tak samo zaniżona ocena Burego, który zagrał bardzo dobry mecz.