Wyświetl pojedynczy post
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2012, 13:24
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
No jest naprawdę wiele podobieństw za Cupiała Wisła miała 8 mistrzostw Polski, za Wojciechowskiego Polonia miała ich 0. Więc proszę nie gadaj bzdur bo aż przykro tego słuchać. Lepiej się ciesz, że ktoś taki jak Cupiał rządzi Wisłą, bo ja jeszcze pamiętam mecze w 2 lidze i to rozczarowanie jak w sezonie 1994/95 nie udało się Wiśle awansować. Jakby nie Cupiał to bylibyśmy takim drugim ŁKS, raz w pierwszej raz w drugiej lidze, z dużymi długami. Więc trochę szacunku.
tylko, że kilka spraw:

jak Cupiał przychodził, to rzeczywiście, nie znając zbyt rynku, można było sprowadzić całkiem sporą generację młodych, polskich piłkarzy, którzy wcale nie zarabiali dużo, bo wtedy piłkarzom aż tyle się nie płaciło, a reszta klubów miała problem, żeby w ogóle płacić i właściwie wtedy zbudowaliśmy drużynę na dobre kilka (naście) lat, a teraz zaczyna się to już wypalać i za jakiś czas będziemy grać samymi piłkarzami, którzy przyszli tu rok-dwa temu, bo w zasadzie to nikogo konkretnego już nie kupujemy

gdyby JW posiedział dłużej w piłce, też pewnie by się trochę uspokoił jak BC, który na początku też szalał (no może poza mediami, których zawsze unikał)

jak dla mnie jest sporo analogii, ale wg mnie odróżnia ich przede wszystkim moment wejścia do polskiego futbolu, Cupiał wchodząc teraz i płacąc tak jak Wojciechowski teraz wiele by nie zdziałał, jednak teraz JW przebijał inne kluby finansowo, ale nie aż tak, jak robił to Cupiał
Odpowiedz cytując