Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2012, 11:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No tak, pamiętam ten wywiad i nawet sprawdzać nie muszę... Oczywiście Bednarz nie mówi w nim o Zemło jako obroncy "na ekstraklasę" - jest mowa o obiecującej grze tego zawodnika. Interpretuj to jak chcesz, ja w życiu nie pomyślałbym, że Bednarz traktuje tego młodego chłopaka jako podstawowego lewego obroncę.
serek, dał Ci kolega dokładny cytat. Jest w nim napisane wprost - na lewą obronę mamy Żemło (w domyśle - nic się nie stanie jak Jacuś da dupy i nie sprowadzi nikogo). Wisła aktualnie gra w ekstraklasie.

Można więc tę wypowiedź interpretować na dwa sposoby:
a) Żemło to zawodnik nadający się na ekstraklasę (co wyśmiewałem)
b) Łysy wie, że chłopak się nie nadaje, ale ma to gdzieś bo "ciemny lud i tak to kupi", a wynik sportowy mało go obchodzi.

Zauważ, że wybrałem wersję odrobinę mniej kompromitującą, chociaż sam obstawiałbym wariant "b".

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nagle wielka afera bo Probierz odesłał dwóch młodych do ME . Jeśli widzi że w perspektywie tego sezonu nie są gotowi na grę w ekstraklasie to była to dobra decyzja . Pozostała 10 zawodników dalej ma szansę się wykazać.
Ludzie irytują się, bo przez ostatnie pół roku para Bednarz-Probierz biła pianę na temat młodych zdolnych wiślaków dręczonych wcześniej przez holendrów i o tym, jak to teraz pokażą jak stawiać na młodzież. No i pokazali.
Sam się z tego śmiałem, tak jak z "prawdziwych Wiślaków" Bednarza i Probierza, ale byli ludzie którzy im wierzyli. Mają prawo czuć się oszukani - nawet pomimo tego, że wykazali się skrajną naiwnością.

A to ze trzymają iluś tam w kadrze - a kogo mają trzymać? Fakt że żaden z nich nie powącha murawy jeśli nie przytrafią się kartki i kontuzje jest chyba wystarczająco wymowny. A nie jest tak, że mamy żelazną jedenastkę, bo taki Sikorski jak na razie gra wiadomo jak, ale i tak blaknie przy Gargule, który utrzymuje formę z poprzedniego sezonu i nie daje tej drużynie nic poza głupimi stratami. Są minimum dwa ewidentnie słabe elementy, ale i tak mają u Probierza abonament na grę. To jest to stawianie na młodych?

mr_kwolf - bujaj się. wolfy popisał się nie tym że wyciągnął Bednarzowi i Probierzowi kłamstwa post factum (bo to akurat widzi każdy), ale raczej - że od początku twierdził że bredzą jak potłuczeni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2012 o godz. 11:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując