Karherop napisał(a):

napisałem że zawalił jedna bramke , a ty juz mi wkładasz w usta że zwaliłem winę na niego za cały mecz
Czyli co , gdyby Kurto puścił nawet i 15 bramek w meczu , przy obronie których nie miałby szans dalej oceniałbyś pozytywnie jego wystąpienie ?
Meczu nie oglądałem , natomiast obserwowałem jego rozwój w Wiśle i reprezentacjach młodziezowych i na tej podstawie mam wyrobioną opinie dotyczącą całokształtu tego zawodnika . Nie oceniam go za mecz ,ale za bramki które puścił .
Ułożony chłopak i wytrenowany chłopak, ale ikry bramkarskiej w nim nie widzę . Wrzucono go na głęboką wodę w Rodzie , gdzie istnieje niewyjaśniony kult polskich bramkarzy ( już 4 polski bramkarz w ich kadrze w przeciągu roku ) . Tyle . Przeczytaj dokładnie co napisałem 2 razy zanim znów pod wpływem emocji zaczniesz mnie cytować.
|
Tak rzeczywiście wkładam Ci w usta...

"Zwalasz winę na Kurtę za cały mecz" ? Gdzie to napisałem ?

Sęk w tym,że przeczytałem co napisałeś - a Ty najwyraźniej masz kłopoty z czytaniem zarówno swoich,jak i moich kwestii. Na podstawie występu Filipa z PSV piszesz o jakimś zimnym prysznicu,który jakoby miał spaść na głowy tych,co wierzą,że może stać się solidnym bramkarzem na miarę średniaka w lidze holenderskiej. Stwierdzasz to na podstawie meczu,którego nie oglądałeś - wyborne !

i jeszcze chcesz oceniać same bramki w oderwaniu od tego,co gotuje bramkarzowi obrona

? To już na podstawie bramek mamy zacząć oceniać piłkarzy

?

Stąd tylko krok do kupowania piłkarzy na youtube.com

Kiedy piszę,że ja go obejrzałem,i przewaga PSV w tym meczu była ogromna, to wiem co piszę.Obrońcy dopuszczali do licznych sytuacji pod bramka Kurty,a ten właściwie przy żadnym golu nie zawinił (może odrobinkę przy 4 mógł lepiej się zachować),a obronił kilka sytuacji,w tym wspaniały wolny Mertensa czy sam na sam Lensa bodaj albo Narsingha)
Ale może kolega woli statystyki ? A proszę - posiadanie piłki 72:28 dla PSV,strzały 24:7 (12 celnych PSV !),621 podań,w tym 530 dokładnych dla Eindhoven,350 w tym 294 dokładne dla Kerkrade).
A rozłożenie na czynniki pierwsze bramek ? Ok - 3 bramki padały z 5 metrów,przy żadnej z nich zawodnicy nie byli naciskani przez obrońcę,4 bramka to rykoszet (Kurto złapany na wykroku,chyba lekko się poślizgnął),5 bramka to dość duży kąt,i tu zgoda że Filip mógł to obronić,chociaż strzał był niezwykle ostry i precyzyjny - więc MÓGŁ,nie musiał...
Twoje banialuki na temat 15 bramek przeciwko jakiemuś bramkarzowi nie są nawet dobrym żartem.
A podam Ci przykład dlaczego - tylko z wczoraj dwa mecze,gdzie bramkarze puścili 5 bramek,czyli Barca Sociedad i Bilbao Betis. w myśl Twojego rozumowania,Iraizoz i Bravo to kiepscy fachowcy,którzy nie poradziliby sobie średniaku ligi holenderskiej

No i oczywiście zanotowali kiepskie występy

Nie mówimy więc o podwórku,tylko o bramkarzach nierzadko wysokiej klasy,których gra również jest uzależniona od obrony,oraz od napastników przeciwnika - im lepsi,tym trudniej jest,co oczywiste,obronić ich strzały. Żaden bramkarz nie jest zachwycony,puszczając kilka bramek,ale jeden mecz nie jest,co oczywiste dla każdego,podstawą do oceny. Gdyby był,Szczęsny po 2:8 w tamtym sezonie z MU nie wszedłby długo do bramki...
Nie mam żadnej pewności ani do tego,czy Filip poradzi sobie w Holandii,czy nie, i czy będzie solidnym bramkarzem,czy nie - a skąd Ty ja masz ? Twierdzisz,że widziałeś go tutaj - czy widziałeś go w ten sam sposób,co jego ostatni mecz czy puszczone bramki ? Wybacz,holenderscy fachowcy myla się jednak zdecydowanie rzadziej,niż polscy...
P.S. Ilość emotikonek to efekt celowy - śmiejesz się z czegoś,czego nie napisałem,to ja pośmieje się z czegoś,co NAPISAŁEŚ Ty...