Szpen napisał(a):

niezlależna jest niezależna?
nigdy się nie wcyztywałem kto tak naprawdę stoi z niezalezna.pl. Nie czytam, to sie nie interesuje. Jednak czytają Newsweek przeczytałem ciekawostkę.
Pis jest właścicielem Fundacji Lecha Kaczyńskiego, ta posiada między innymi spółkę Srebrna, a ta swoją spółkę córkę Słowo Niezależne - czyli wydawcę niezalezna.pl
ktoś tu coś mówił o niezależnych mediach? chyba o reżimowych ... Wislak, Drozd?
|
Powiem szczerze że naprawde zainteresowało mnie co znowu wymysli Lisek. Po ostatniej kompromitacji z artykułem na temat ojca JK (co ciekawe gdy w ramach rewanżu sprawdzono rodzica Liska i okazało się że był on inseminatorem z korzeniami ubeckimi to nasza gwiazda dziennikarstwa zapałała strasznym oburzeniem że grzebie się w życiorysie jego najbliższych; nie wyjaśnił tylko czy wstydzi się tego że jego stary "zapładniał maciory" czy tego że był ubekiem) myślałem że chłop choć trochę ochłonie. Okazuje się jednak że postanowił do końca trzymać linię nakreśloną już kiedyś przez majora Lesiaka (co w sumie jest dobrym znakiem bo dowodzi że nic na JK nie mają i zostają im tylko takie "wrzutki" w rodzaju Liska).
Wyjaśnij mi proszę Szpeniu czy to podkerślone jest w jakiś sposób rozbudowane w artykule czy pada tylko zdanie takie jak zacytowane przez Ciebie? (pytam bez szydery, napawdę jestem ciekaw). Bo jeśli na poparcie tezy nie ma konkretnych dowodów (co to znacz że PiS jest "włascielem FLK, co to znaczy że Fundacja "posiada" spółkę a ta druga posiada "następną, co to znaczy że jest "wydawcą" portalu internetowego, takie określenie funkcjonuje w odniesieniu do gazet ale chyba nie do portalu, teksty na niezależna.pl są w zasadzie ściągane z GPC należącej do Sakowicza: jaki sens miałoby rozbijanie własności portalu i gazety itp, itd) to zacytowane przez Ciebie zdanie przypomina mi o wiele bardziej medialną "wrzutkę" (taką w stylu SB) niż faktyczną informację. Jeśli jest coś więcej na ten temat w artykule wyjaśnij to proszę.
Tak jak napisałem wczesniej: sądze że bardzo szybko okaże się że artykuł Liska ma tyle wspólnego z rzeczywistością co zacytowany przez Ciebie wcześniej artykuł na temat JK z "czarnosecinnej" strony. Tym niemniej próbując oderwać się od konkretnego kontekstu tego artykułu wyjaśnij prosze jaki sposob rozumowania doprowadził Cię do takiej konkluzji: "
tylko pisanie, że to jedyne media NIEZALEŻNE to szczyt kłamstwa i obłudy"?