|
Grając tak w środku pola daleko nie zajedziemy, nie mam nic do Garguły bo uważałem go kiedyś za dobrego piłkarza jednak według mnie on w tym ustawieniu nie zaistnieje. Pamiętajmy, że Garguła grał w Bełchatowie dobre a nawet bardzo dobre mecze , jednak on nie grał wtedy klasycznie w środku pomocy lecz był ustawiany bliżej lewej strony, tam nie musiał walczyć ze środkowymi pomocnikami, nie musiał tracić siły na odbiór piłki, mógł schodzić na prawą nogę przerzucać piłkę itd.
Andrzej Iwan kiedyś powiedział że ten piłkarz powinien zostawiać na boisku umiejętności, a nie walkę bo w efekcie wychodzi kaszanka i ja się z tym zgadzam.
To co zrobi przy bramce to jednak komentować nawet nie zamierzam. Napomknę jednie, że numer 10 daję się piłkarzom, których charakteryzuje wybitna inteligencja boiskowa.
Problemem Garguły jest to, że najbardziej optymalną pozycją dla Meliksona jest również lewa strona.
Niestety Maor znowu nie miał z kim zagrać prostej klepy, dlatego licze na Chrapka.
Zobaczcie jak współpracuje Ljuboja z Saganowskim, Meliksonowi potrzebny jest ktoś potrafi grać w piłkę a Paweł Brożek nadal jest wolnym zawodnikiem.
Nie możemy liczyć na to, że przez cały sezon Melikson będzie kopał piłką w Genkova.
PS. Zwracam uwagę po raz kolejny na młodego Maka.
Co do Quoto to był trochę zamotany ale naprawdę nie dziwmy się chłopakowi on dotychczas grał w piłkę na stepach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.08.2012 o godz. 21:08.
|