Wyświetl pojedynczy post
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2012, 13:17
Ad 1. "Ani lepiej nie zapłacimy"myślałem że lepiej. Ale skoro nie to nie ma tematu. Wisła to dziwny klub - starym piłkarzom typu Jaliens czy Łobodziński placi i to dobrze, a czemu jakiemuś talentowi nie zapłaci?
Hmm szybciej na pewno szansy gry by nie dostał. W sumie mam wrażenie że w Legii gra więcej młodych i jakoś sensowniej to wygląda - kilku młodych uczy się od kilku emerytów a pośród nich piłkarze w dobrym dla tego zawodu wieku 25-30 lat.

Ad 2. Ale nie mów mi że tyle Wisła nie może wyłożyć, bo nie raz wyłożyłą nawet więcej. Przecież to jest inwestycja i to się prezesowi zwróci jak kupi naprawdę talent za 500 tys euro a sprzeda później do jakiejś Borussi za 6 milionów Euro za 3-4 lata. Żadna lokata ani żadna inna inwestycja nie da mu takiego szmalu. Tylko ze do robienia tego szmalu w piłce trzeba mieć głowę i mądrych doradców. Nie kupuje się p0ierwszego lepszego z takiej szkółki tylko po długich obserwacjach. 16 latkowie z Barcelony już są lepiej wyszkoleni niż nasi 30 latkowie z ligi, o to się nie martw akurat.
Oczywiśćie że jest to ryzyko. Ale ryzyko ponosisz w kazdym biznesie - chcesz założyć firmę to też musisz zaryzykować. Zawsze można stracić. Ja to widzę tak - jeśli Wisła nigdy nie zaryzkuje i nie zmieni polityki to nigdy nie zapisze się w historii czymś naprawdę wielkim jeśli chodzi o naszą klubową piłkę. Wiele razy Wisła już mogła podjąć takie ryzyko - przykładowo sprzedali Brożków za 2 mln Euro to mogli zrobić tak - 2 takich młokosów perspektywicznych z Barcy za 1 mln Euro kupić a ten drugi milion by sobie został. No ale działacze Wisły woleli sobie 2 mln zostawić, bo po co tam myśleć o jutrze... A oni już teraz by grali w 1 składzie Wisly i by podnieśli poziom sportowy całej drużyny.
Ostatnio edytowane przez Hanys : 19.08.2012 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując