Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2012, 21:12
No właśnie dwa pierwsze mecze może poziomem nie powalają, ale robią dobre wrażenie. Gdyby grający u nas piłkarze byli w stanie wejść na ten "level" wyżej i przestali popełniać tak żenujące błędy jakie im się czasem przytrafiają z absolutnie nieprzyzwoitą częstotliwością, to takie mecze mogłyby wręcz w pewnym sensie robić za wizytówkę - dobre spotkania średniaków.

Co do Zagłębia - no nie chcę mówić, że skoro wcześniej się nie wypowiadałem (bo nie wypowiadałem się tu od dawna) to teraz będę zgrywał mądrego, że można było się spodziewać Przed meczem też dawałem Zagłębiu zwycięstwo w ciemno i spodziewałem się po nich solidnej walki o wysokie lokaty w lidze. Prawdę mówiąc jednak... no to są nadal ci sami piłkarze, którzy przez jakiś rok robili za jedne z największych ciot naszej ligi. Niby dobrzy jak na nasz ligowy poziom, ale każdemu czegoś brakuje i jako ekipa są po prostu dziurawi i kompletnie niepewni. No ale wiosna w zeszłym sezonie pokazuje ich potencjał... W każdym razie fajny mecz, Pogoń pokazała że nie wchodzi do ekstraklasy obwoźną dystrybucją punktów.

Pomimo wyniku, nie przekonuje mnie za to Piast. Zarówno Pogoń, Zagłębie jak i teraz Górnik grają jakoś tak... no bardziej ekstraklasowo. Piast gra jak grają drugo czy trzecioligowe ekipy w Pucharze Polskim z mocnymi ekstraklasowymi zespołami. Czasem się w ten sposób urywa punkty, czasem się wygra jakiś mecz, ale tego ciągnąć się nie da przez cały sezon. Albo się poprawią, albo będą skazani na walkę o utrzymanie. Sam mecz natomiast w sumie fajny
Legionista
Odpowiedz cytując