Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2012, 13:43
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Czy zatem zanim zaleciłeś mi przemycie oczu rumiankiem przeczytałeś, co napisałem poprzednio, a co teraz i sam powtórzyłeś?

"Nigdzie w załączonej wypowiedzi nie jest napisane, że Finlandia rozważa wyjście ze strefy Euro. Informacja dotyczy jedynie tego, że przygotwują scenariusz zdarzeń związany z możliwością rozpadu strefy lub wyjścia z niej poszczególnych członków, a to jednak trochę co innego. Proszę nie ulegać buńczucznym tytułom z portali internetowych."
Napisałem że Finlandia rozważa wyjście ze strefy Euro a ty że Finlandia przygotowywuje scenariusz związany z możliwością rozpadu strefy euro lub wyjścia z niej poszczególnych członków. Chyba nie sądzisz że Finlandia przygotowywuje scenariusz rozpadu strefy euro tylko w związku z tym że np. Grecja czy Hiszpania miałaby z niej wystąpić? Zresztą nie tylko ja taki wniosek z tej wypowiedzi wyciągam :

Cytat:
Zdaniem gazety "Kauppalehti" wypowiedź pani minister może oznaczać, że Finlandia "nie będzie trzymać się euro za wszelką cenę i jest przygotowana na każdy scenariusz", w tym porzucenie wspólnej unijnej waluty.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej