Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2012, 14:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie ma w nim za grosz logiki. Wszędzie Petrescu potrzebował dwóch rzeczy do osiągnięcia sukcesu: czasu i poparcia właściciela. W Wiśle nie otrzymał żadnej z nich. Bardzo dokładnie opisał Ci to FraMat na przykładzie Unirei. Podobnie było w Kubaniu, który w lidze rosyjskiej to ubogi krewny.
Trzech rzeczy. Czasu, poparcia właściciela i pieniędzy. To, że takich pieniędzy nie mamy, udowodniłem tobie i FraMatowi już kilka miesięcy temu. W kółko powtarzałem, że nie dysponujemy teraz i nie dysponowaliśmy za czasów Petrescu takimi kwotami i ani ty ani FraMat nie potrafiliście się do tego odnieść i pokazać, że to nie jest prawda. Nie stać nas by wpakować w zespół 4 miliony euro przez 3 lata tak jak to zrobiła Unirea lub 6 milionów euro na jednego grajka jak Kuban. Żeby dobić do budżetu transferowego rzędu 2 milionów Basałaj i Valckx musieli rozsprzedać niemal wszystkich wartościowych zawodników w zespole.

By móc pozwolić sobie na politykę transferową choćby w stylu Unirei, Kuban to już w ogóle abstrakcja, potrzebujemy nowego, znacznie hojniejszego właściciela, a znalezienie go to przecież czysta fantastyka.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To bardzo proste. Cały Twój post to żałosna demagogia, dorabianie ideologii do bredni jakie wypisywałeś wcześniej.
Nawzajem. Fajnie zmieniłeś temat i uciekłeś od moich argumentów gdy udowodniłem ci, że nie znasz lub nie rozumiesz moich poglądów na temat Probierza i Maaskanta i insynuujesz jakieś bzdury.
Edit: nie przedstawiłeś dowodu no to, że teraźniejszość wpływa na przeszłość, więc zostaję przy swoim stwierdzeniu, że w kontekście wyników i jakości gry przeszłość jest niezależna od teraźniejszości.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.08.2012 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując