Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2012, 13:36
Kontraktowanie Brożka nie jest żądnym pójściem na łatwiznę ani tym bardziej nie świadczy o bezradności Bednarza czy coś w tym stylu. To jest jak najbardziej racjonalne rozwiązanie, które wpasowuję się w nasze obecne potrzeby oraz możliwości, mianowicie piłkarz za darmo, jest Polakiem do tego Wisła to nie jest przypadkowy klub dla Pawła, oraz przede wszystkim potrafi grać w piłkę.
Jeśli udałoby się go sprowadzić i nie minąłby się z Meliksonem to byłoby naprawdę super.

Mamy z przodu już jednego napastnika, który w moim odczuciu ma dużo predyspozycji ku temu aby być dobrym piłkarzem - Romell Quioto, a jak już pisałem wcześniej to może być taki piłkarz który w przyszłości przyniesie złotówki do klubu. Nie podobały mi się jego gole na wodzie w lidze Hondurasu, natomiast robił dobre wrażenie w test meczach.

Cytat:
ale ja bym chciał piłkarza wybranego spośród pięciu wytypowanych kandydatów
To ja Ci powiem, że za Valckxa też mieliśmy listę kandydatów na pozycję napastnika i w naszym zasięgu były dwie kandydatury z pośród nich wybieraliśmy co w jednym z wywiadów powiedział Basałaj. Mianowicie Vojo Ubiparip oraz Genkov. Całe szczęście, że... wiadomo.

W Polsce piłkarzy na poziomie Brożka nie ma, co według mnie bardzo dobrze odzwierciedlała hierarcha napastników w kadrze gdzie Pawel był numerem dwa. Ściągniecie kogoś z innej ligi, mam tu na myśli dobrego utalentowanego piłkarza równa się z dużymi kosztami bo nie oszukujmy się utalentowany piłkarz z Rumuni, Bułgarii, Czech, Izraela będzie wolał przeprowadzić się do rodzimych klubów takich jak Steua, CSKA Sofia, Plizno, Macabi, bo z tych klubów ma paradoksalnie bliżej do zachodu niż z Polski.

Przypuszczam że Genkov dostał taki kontrakt o jaki Paweł nawet nie próbował się targować będąc królem strzelców, a wszyscy wiemy, że Genkov piłkarzem nie jest wybitnym leczy jedynie solidnym oraz złotówek do klubu raczej nie przyniesie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.08.2012 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując