Góralu. Ja doskonale wiem co obliczyłeś. Nie będę powtarzał się i pozostanę przy swojej metodzie tym bardziej, że tak jak napisałem moja metoda sprawdza się.
W zestawieniu z dwóch sezonów w których rozgrywki były rozgrywane systemem Platiniego wyliczyłem, że trzeba zdobyć 5,875.
W zestawieniu z trzech sezonów w których rozgrywki były rozgrywane systemem Platiniego wyliczyłem, że trzeba zdobyć 5,883.
Zmiana polegająca na zapewnieniu udziału 6 klubom w grupie LE niewiele zmieni bo odbije się kosztem szybszego odsiewu Państw z niższej półki a nie kosztem krajów zajmujących takie miejsca jak 15ste więc podtrzymuje swoją prognozę, że trzeba zdobywać te przeklęte 5,883
Więcej na ten temat pisać nie będę i Tobie życzę Ci więcej pokory zanim ponownie napiszesz "Kto wymyślił tą magiczną liczbę 5.875 ?To jakaś bzdura."
Twoje 5,27 które wyczarowałeś zbierane w ciągu 3 ostatnich lat powodowało, że krajowi brakuje do 15 miejsca 1,840 punktów podczas gdy moje wg CIebie bzdurne 5,875 powodowało, że krajowi brakowało po 3 latach jedynie 0,025.
Mój błąd w prognozowaniu jest 73 razy mniejszy...