-Goral- napisał(a):

Nie liczę źle, proszę nie wprowadzaj w błąd. Liczę co najwyżej inaczej.
Każda metodyka ma swoje zalety i wady i nie możesz podważyć ze moja jest zła.
|
Ok. Zamiast pisać, że liczysz źle powinienem napisać, że Twoja metoda jest zła. Lepiej ?
Posługując się moją metodą w tym poście
http://wislakrakow.com/forum/showpos...1&postcount=97 wyliczyłem po dwóch sezonach, że kraj potrzebuje 5,875 punktów.
Kiedy do dwóch sezonów doszedł trzeci ponownie obliczyłem ile punktów trzeba zdobyć by kraj zajmował 15 miejsce o czym pisałem tu
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=222 I co ? i okazuje się, że po trzech sezonach liczba punktów potrzebnych wynosi 5,883 czyli o 0,008 punktów się pomyliłem.
-Goral- napisał(a):

|
Moja pokazuje tezę, którą podałem w poprzednim poście, że 3 sezony z reformą Platiniego nie wiele zwiększyły 5 letnią średnią z przed reformy czyli z 5.05 do 5.27 przy czym ta średnia nawet po dwóch sezonach spadła do 5.03 a więc skaczę tak różnie lekko ponad 5.
|
Zdecyduj się o czym piszesz. Czy o tym ile punktów potrzeba do zajęcia 15 miejsca czy może o tym o ile i czy w ogóle reforma Platiniego zwiększyła średnią.
-Goral- napisał(a):

|
Twoja metodyka podaje średnią zaledwie 3-letnią. Wada jej jest taka, że kraje walczące o miejsca 15 nie są w każdym sezonie mocne i choć nie zdarzyło się, że w 3 letnim cyklu zdarzyły się bardzo kiepskie sezony, to w 5 letnim cyklu może się taki sezon zdarzyć(patrz Austria ten sezon, zobaczymy jak inni), więc dopiero po 5 sezonach twoja metoda będzie miała zastosowanie.
|
Różnica pomiędzy moją metodą a moją jest taka, że jak ja posługiwałem się nią rok temu i wyliczyłem, że trzeba zdobyć 5,875 to dziś okazuje się, że 17,650 : 3 = 5,833 co oznacza, że pomyliłem się o 0,008.
Mnożąc wyliczone przez Ciebie 5,27 x 3 = 15,81 co oznacza pomyłkę o 17,650 - 15,81 = 1,840
Wiesz ile razy Twój błąd jest większy od mojego ?
1,840 : 0,025 = 73,6
Jeśli jakaś metodologia jest 73 razy gorsza od innej to używając słowa, od którego cała ta gadka się zaczęła taka metodologia jest bzdurą a nie metodologią.
Nie pisz bzdur Góralu. Nie pisz bzdur.