Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2012, 15:30
borys napisał(a):Wyświetl post
Ad. 1 Biore caloksztalt "kariery" Sikorskiego w TME 41 meczy 6 goli. Tytul najgorszego pilkarza T-ME. Nadal pozostaje fanem Twojej babci
Ad. 2 Wskaż mi kogo w tym okienku kupilismy za przynajmniej 100K EUR i na czym budujesz optymizm, ze chocby tyle sie znajdzie kiedy przyjdzie czas na decyzje z Quoito.
AD. 3 Szansa na pozyskanie prawdziwego sponsora to byla jak gralismy o LM lub w LE. Nawet pelny stadion przy tych cenach nie da znacznego zwiekszenia przychodow. Jak mamy szukac prawdziwych pieniedzy to tylko przez rozgrywki Europejskie najpierw trzeba zainwestowac aby cos wyciagnac. Przy braku szkolenia nie ma mozliwosci wzmocnienia sie jak przez zakup. Bednarz mowi bedziemy dobrze grac beda wzmocnienia, jesli nie bedziemy ma ich nie byc? czyli rownia pochyla.
Ad. 4 SKonto bylo 13.07 - 24.06 przyszedl Jovanovic, od 03.l06 na testach juz Byli Biton i Diaz. Dotatkowo okienko otworzono 01.07 w porownaniu z Bednarzem to ekspres.
Ad. 5 Jesli chcemy byc jak wiekszosc(miejsca 5-16 to nie ma sprawy ale Bednarz mowi o budowaniu silnej Wisly.

P.S Moze sie myle ale na transfery gotowkowe wydalismy 4 czy 8 tysi za Burasa... . Do jakiej ligi i z jakiego kraju mozna to porównac? Wydajac 2 tys. Euro budujemy sklad mistyrzowski. (Ja wiem, ze byla z pewnoscia kasa na podpisy ale to jest zenujace).
2. Koniec kontraktów Ilieva i Jaliensa. Jeśli damy radę dopiąć budżet, to w czerwcu zwolni się kilkaset tys. euro na inwestycje.
3. Jeśli nie będziemy dobrze grać i nie będziemy mieli pieniędzy na inwestycje, to będziemy sprzedawać piłkarzy po promocyjnych cenach lub czekać na wygaśnięcie wysokich kontraktów. Gdy wydatki na płace nam zmaleją zaczniemy zabawę (budowanie zespołu) od nowa.
4. W takim razie Frederiksen przyszedł 24.07. Skoro Diazowi, Bitonowi i Jovanoviciowi liczysz moment rozpoczęcia treningów z zespołem lub datę testów medycznych, a nie dopięcie formalności i podpisanie kontraktu, to bądź konsekwentny i w ten sam sposób patrz na Duńczyka.

Czuję, że odchodzimy od meritum. Ta rozmowa rozpoczęła się bo wskazałem jak różnie interpretowano podobne działania Valckxa i Bednarza.
Stan zaklepał transfer krótko przed pierwszym oficjalnym meczem? Do końca szukał lepszych opcji, stąd późno zdecydował się na zawodnika, który nie był na szczycie listy życzeń.
Bednarz późno sprowadza gracza? Łapanka, choć wiadomo, że próbowaliśmy sprowadzić przynajmniej dwóch innych piłkarzy. Mamy Frederiksena, bo Dudu i Michela nie udało się pozyskać. Jeśli to jest łapanka, to czemu np. sprowadzenie Diaza nią nie jest?
5. Wisła może być silna (w skali ligi) nawet z zupełnie przeciętnym szkoleniem. Nie raz i nie dwa już się udawało.
Odpowiedz cytując