Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2012, 02:46
Genkow i Brożek to piłkarze o zupełnie różnej charakterystyce (a ich porównywanie stawiające jednego ponad drugim jest bezcelowe) i moim zdaniem dobrze by się uzupełniali, Brożek jest szybszy i lepszy technicznie, Genkow jest za to waleczniejszy i lepiej gra głową, jest ponadto pożyteczniejszy w defensywie. Kiedyś mieliśmy duet Żurawski – Kuźba, też różna charakterystyka, Żurawski był bardziej kreatywny, Kuźba zaś lepiej odgrywał piłkę grając tyłem do bramki, był też jak pamiętam bardziej waleczny w sumie nieco przypomina stylem gry Genkowa (problem u tego to, to odgrywanie piłki, reszta jak u Kużby), więc aż prosi się o próbę zbudowania kolejnej dobrej pary z przodu, pisząc krótko Paweł Brożek gorszy od Sikorskiego nie będzie .. i z Genkowem tworzyłby dobry duet, tyle że to na teraz jedynie teoria.
_____
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie łudźcie się, Paweł nie wróci, mamy już 6 napastników do opłacenia i bednarz na bank nie będzie chciał mieć siódmego.
Myślę że sam wiesz, iż mamy de facto jednego środkowego napastnika Genkowa, zaś pozostali to raczej mogą być jako słabi, lub bardzo słabi zmiennicy, ewentualnie jako skrzydłowi .. , środkowego mamy tylko jednego, do systemu 4-4-2, obok Genkowa, hmm , .. , na siłę, ewentualnie, może ..Quioto (oby się sprawdził), bo Sikorski na bramkostrzelnego napastnika to się nie zapowiada, może , ewentualnie Boguski, ale ten też nigdy szczególnie bramkostrzelny nie był. Pozostaje więc Genkow i ..tyle

______
Pytanie o jego sprowadzenie (Pawła Brożka), to nie czy należałoby, tylko czy to jest możliwe..

Odpowiedź na nie zależy od właściciela (vide pozamerytoryczna blokada na powrót Baszczyńskiego, oraz od możliwości finansowych klubu, czyli też od bossa), ale i od samego piłkarza, czyli pytanie, czy zgodzi się grać u nas za ewentualnie proponowaną stawkę (i jaką !?), .. jest otwarte i nikt tu na tym forum nie zna na nie odpowiedzi.

Od dyr. sportowego oczekiwałbym jedynie kontaktu z piłkarzem, a że decyzje i tak w tej sprawie zależą od B.C. i od oczekiwań piłkarza to akurat jak dla mnie dość oczywiste. Problem w tym czy J. Bednarz (do Placek, łagodnie rzecz ujmując entuzjastą nowego „niby-dyr. sp.” nie jestem, ale jego nazwisko powinno być z dużej litery) w ogóle ma chęć na jakieś rozmowy skoro, oficjalnie zamknął kadrę na nowy sezon http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aprezentowany/.
_____
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Brożek nie będzie tutaj pobierał jakiejś ogórkowej pensji, tylko pewnie ok. 200 tysięcy euro za sezon. To jest pewnie minimum jakie by chciał. Z 700 tysięcy euro rocznie zejść do jakichś marnych groszy to dla niego żaden interes. Na pewno znajdzie się klub choćby w drugiej Bundeslidze, który śmiało mógłby Wisłę przelicytować.
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jest też kolejna sprawa - Brożek jest bez formy. Musiałby pewnie ją odbudowywać co najmniej 2 miesiące, by znów zagrać na przyzwoitym poziomie. Potrzebowałby aklimatyzacji, bo w klubie zaszły kardynalne zmiany.
Mecze z silniejszymi rywalami w lidze gramy za miesiąc, półtora, więc myślę że zdążyłby się odbudować, tyle że na teraz wygląda na to iż znajdzie sobie inny klub, taki który mu lepiej zapłaci, a co gorsza nie ma gwarancji że opcja Wisła Kraków jest w ogóle brana pod uwagę przez J.B. i Probierza, cóż oby było miłe zaskoczenie i jednak z pożytkiem dla Wisły trafił do nas. Oby.
_____
PS. A teraz czas na ligę, marną ale naszą, a od forum czas na przerwę.

Ostatnio edytowane przez milosz : 13.08.2012 o godz. 04:30.
Odpowiedz cytując