Cytat:
|
Zwłaszcza pierwszy gol głową w róg bramki wyniknął z jego dobrego ustawienia
|
Naprawdę nie mam nic do Genkova bo uważałem go za pożytecznego piłkarza jednak o tej piłki nawet nie trafił głową lecz jak dobrze się przyjrzycie to trafił ją jakoś barkiem. Ustawienie owszem dobre ale przecież nic nadzwyczajnego nie zrobił cofnął się na długi słupek aby obrońca pobiegł za nim wtedy zrobił się więcej miejsca w środku pola karnego gdzie mógł potem wbiec i wykończyć świetne dośrodkowanie Maora.
Z Genkova może być pożytek jeśli w ofensywie będą ludzie od "robienia gry " tak aby nie trzeba było korzystać z jego kreatywności bo on tego pod bramką nie ma, z nim nie zagra się dokładnej klepy itd. Przydałoby się jeszcze aby Melikson mógł z kimś rozegrać piłkę, a Genkov może być dobry do finalizacji akcji. Analogicznie do Bayernu gdzie jak to wielokrotnie było powtarzane Gomez tam nic nie robi tyko przepycha się z obrońcami i dostawią nogę/głowę, a całą grę robią zawodnicy którzy potrafią to robić.
Co do oczekiwania na ewentualny powrót Brożka do formy to Paweł potrafi grać po prostu w piłkę, a to atut który czyniłby go wyjątkowym z pośród naszej kadry dlatego rozumiałem Smude kiedy cenił wyżej Brożka od gwiazd typu Jankowksi, Pieich czy Sobiech.