Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2012, 20:48
hunter napisał(a):Wyświetl post
(...)
Teorie?

Wiesz, praktycznie każdy zawodowy piłkarz potrafi skierować piłkę do bramki, pokazać jakąś sztuczkę jeżeli tylko nikt mu specjalnie nie przeszkadza. Uwierz, że nie każdy kopacz który bryluje na poziomie trzecioligowym będzie to powtarzał w ekstraklasie.

Przeczytałem jeszcze raz powyższe dwa zdania i odpadłem. Dopisuję Cię do listy nieogarów. Nie dlatego, że wierzysz w Genkova, bo ja też chciałbym żeby grał dobrze. Ocenianie jednak umiejętności zawodnika ekstraklasy na podstawie meczu z trzecioligowcem oznacza, że nie masz zielonego pojęcia o piłce.

Potem takie elementy jak Ty piszą, że skoro jakieś pierdoła w ekstraklasie uciułała parę bramek, to zaraz będzie grała w Juventusie. To jest właśnie ten poziom ignorancji.

Strata czasu.

FraMat - strzelił ładnie? Chwała mu.
Będzie umiał to regularnie powtarzać z drużynami ekstraklasowymi, gdzie poziom obrońców jest jednak sporo wyższy (nie mylić z - wysoki)? Szczerze wątpię...

To nie to, że nie chcę żeby strzelał - dobrze by było w tym sezonie przekroczyć magiczną barierę bramki na mecz, a Cwetan wydaje się jedynym który może w obecnym składzie w tym pomóc. Ale odróżniajmy to co chcemy od tego co mamy.

Genkov jest - jak na warunki ligowe - przyzwoity, ale raczej nie będzie seryjnie dziurawił siatki. Raz, że nie pasuje do reszty składu (brak dośrodkowań, nie ma z przodu komu dogrywać bo reszta to pierdoły) a dwa, że raczej nie jest typowym snajperem.

Niemniej - liczę na niego. Z konieczności. No bo jak nie on, to kto?

EDIT: Genkov i Brożek w formie to mogłoby być "to". Wówczas Cwetan mógłby zgrywać piłki na Pawła, który ma szarpnięcie i umie wyprzedzić obrońcę na kilku metrach. Nie wiem jak Quioto, ale chyba raczej nie mamy kogoś kto mógłby się urwać, zgrać piłkę w polu karnym. I żeby mi tu ktoś nie wyjechał znowu z jakimś trzecioligowcem, bo my - jak na razie - gramy na poziomie ekstraklasy. Powtarzam - fajnie że przeszliśmy K.S. Lubońskie, ale niektórzy tutaj przeżywają jakbyśmy co najmniej Karabach Angdam ograli...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.08.2012 o godz. 21:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując