Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2012, 20:38
-Goral-

Cytat:
Tylko, ze kraje z podobnym do nas poziomem finansowym(Rumunia, Dania, Austria, Cypr) potrafiły osiągnąć zajebisty sezon 8-9 punktów.
Czolowe kluby dunskie i austryjackie sa duzo bogatsze od naszej czolowki. To nie jest nasza polka finansowa.
Co do Rumunii to nie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze moze byc podobnie.

Tylko nad Cyprem mamy przewage. No tak, ale co z tego? Co z tego ze kasa u nas porownywalna co na Cyprze (wieksza?) skoro my ja przejadamy przeplacajac takich magikow futbolu jak Kirm czy Gargula... W Apoelu placa dobrze, ale placa dobrze pilkarzom a nie kopaczom. My placimy dobrze... kopaczom. Stad roznica.

Cytat:
Taki nasz jeden sezon plus bardzo dobre ostatnie 2 lata i ten rok przyzwoity jak Legia awansuje da nam 15 miejsce.
Nie ma szans. By miec 15 miejsce trzeba zdobywac srednio 5.875 punkta na sezon. Tymczasem nasza srednia z ostatnich 5 lat (zakladajac ze nic juz w tym sezonie nie zdobedziemy) to 4.125 punkta na sezon.
Nawet jakby Legia awansowala i zapunktowala tak jako ostatnio to nie przekroczymy sredniej 5.000 punktow na sezon.

Zreszta, te wszystki numerki nie biora sie z nikad. To odzwierciedlenie poziomu danej ligi. A my nie mamy poziomu na 15 miejsce. Masz 2-3 kluby ktore co sezon z powodzeniem moga walczyc o fazy grupowe?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 12.08.2012 o godz. 20:50.