Witku, a nie uwazasz ze srednia 5,875 punkta na sezon to dla nas poprostu za wysokie progi?
Wielu, w tym takze ja, cieszylismy sie poprzednim, swietnym, sezonem ale...realnie patrzac nie jestesmy liga ktora takie fajne sezony moze regularnie rozgrywac. Ile my od 1990 mielismy swietnych sezonow? Malo, za malo by marzyc o 12 czy 15 miejscu. A niektorzy walke o takie miejsca juz tu planowali...
Mamy obecnie 20.625 punktow.
Zakladajac ze w tym sezonie nie zdobedziemy juz nic, bedziemy mieli srednia z ostatnich 5 lat na poziomie 4.125 punkta na sezon co powinno wystarczyc by nie spasc z top 20.
Nie jest to cos wielkiego, ale tez nie mozna powiedziec ze mamy do czynienia z kleska. Ot, minimum przyzwoitosci osiagnieto (a nie zawsze nam sie to udawalo).
Jest to poprostu wynik oddajacy nasza aktualna sile. Byc moze za kilka lat bedziemy mogli mierzyc wyzej (oby!) ale narazie trzeba sie skoncentrowac na tym co jest.
Koncentrowac sie na tym co wymaga poprawy (szkolenie, scauting), a nie na wynikach ponad stan (12 czy 15 miejsce). Jak beda warunki to takie wyniki same przyjda
P.S
Twoje analizy sa swietne i mam nadzieje ze w grudniu bedzie co analizowac. Milo by bylo jakby ktos (Legia?) choc do grudnia reprezentowal nasza lige w europie.
Szkoda troche Lecha bo, obiektywnie mowiac, wcale nie musial odpasc ze szwedami. A jeszcze bardziej szkoda Wisly. Gorzej od Slaska czy Ruchu nie wygladamy (raczej lepiej, duzo lepiej) a do tego, tak jak Lech, bylibysmy rozstawieni...
---------------------------------------------------
Ciekawi mnie jedna sprawa; kwestia rankingow klubowych jest aktualizowana na biezaco czy sezonowo? Przykladowo, Lech ranking za rok 2013 skonczy majac 23.625 punktow. Ale juz ranking za rok 2014 rozpocznie majac 15.625 punktow.
Jesli zakwalifikuje sie do pucharow 2013/2014, to ktory ranking bedzie brany pod uwage przy rozstawieniach. Ten z konca sezonu 2012/2013 (23 punkty) czy aktualny z sezonu 2013/2014 (15 punktow)?