Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2012, 10:52
wislak1995 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie, Paweł Brożek to co miał zrobić w Wiśle to zrobił. Nie widzę go teraz w tej drużynie. Nie po to mamy tylu napastników, żeby teraz zatrudniać jeszcze jednego. Z całym szacunkiem dla Pawła.
Ilu mamy tych napastników ?

Genkov i....

Nie powiesz mi, że Wisła oprze swoją grę w ataku na Boguskim (cud, że jeszcze ćwiczy z drużyną bez kontuzji!) a może na Sikorskim ?

Chcemy grać ustawieniem 4-4-2 a na ten moment mamy jednego napastnika, który się do tego nadaje.
W ciemno bym brał Pawła z powrotem jeżeli byłaby tak opcja.

Chcieliśmy młodych zawodników to mamy. A teraz niektórzy ich pomijają i od razu ich skreślają. To samo Boguski i Sikorski. Aby ocenić ich przydatność, podobnie jak i nowych graczy, będzie potrzeba około 10 meczów. Imponują mi tacy 'specjaliści', którzy potrafią ocenić zawodnika, jego umiejętności po sparingu, czy nawet po 15 minutach.
Przydatność Boguskiego oceniamy już kilka lat, przed kontuzją można było powiedzieć,że był pewniakiem co do składu, no ale teraz wątpię. Sikorski jakoś mnie nie przekonuje, nie wydaje mi się aby wniósł coś nowego w ataku Wisły, czy zapewnił nam 10 bramek w sezonie - jeżeli tak będzie zwrócę mu honor.

Poziom z każdym rokiem spada, więc trzeba się przyzwyczaić że to już nie to samo co kilka lat temu. Musimy też zdecydować - czy ściągamy zagranicznych zawodników z dobrym CV, czy dajemy szanse młodym. Bo o ile pamiętam, obie te opcje były w pewnych okresach bardzo modne (np. pierwszy mecz z Apoelem i wcześniejsze mecze, a z drugiej strony przegrane derby). Większość teraz opowiedziała się za tą drugą wersją, a teraz nagle się odwidziało.

"Ja nie rozumiem"
Zagranicznych zawodników z dobrym CV czyli ? Jaliens i Lamey ? Bo nie wiem. Nie stać nas na zawodników z zagranicy z naprawdę dobrym CV, którzy by wzmocnili nasz zespół więc musimy się ''zadowolić'' Jaliensem czy Frederiksenem bo nikt wyżej postawiony do nas nie przyjdzie ponieważ:

1. Nie mamy na to kasy.
2. Nie gramy w pucharach.
3. Infrastruktura treningowa stoi na marnym poziomie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując