Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2012, 01:17
wislak1995 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie, Paweł Brożek to co miał zrobić w Wiśle to zrobił. Nie widzę go teraz w tej drużynie. Nie po to mamy tylu napastników, żeby teraz zatrudniać jeszcze jednego. Z całym szacunkiem dla Pawła.

Chcieliśmy młodych zawodników to mamy. A teraz niektórzy ich pomijają i od razu ich skreślają. To samo Boguski i Sikorski. Aby ocenić ich przydatność, podobnie jak i nowych graczy, będzie potrzeba około 10 meczów. Imponują mi tacy 'specjaliści', którzy potrafią ocenić zawodnika, jego umiejętności po sparingu, czy nawet po 15 minutach.

Poziom z każdym rokiem spada, więc trzeba się przyzwyczaić że to już nie to samo co kilka lat temu. Musimy też zdecydować - czy ściągamy zagranicznych zawodników z dobrym CV, czy dajemy szanse młodym. Bo o ile pamiętam, obie te opcje były w pewnych okresach bardzo modne (np. pierwszy mecz z Apoelem i wcześniejsze mecze, a z drugiej strony przegrane derby). Większość teraz opowiedziała się za tą drugą wersją, a teraz nagle się odwidziało.

"Ja nie rozumiem"
A kogo ty masz w tym momencie na myśli?

Bednarz łysa pało bierz Brozia i sie nawet głupio nie zastanawiaj. Kogo jak kogo ale Brożka , króla strzelców i zdeklarowanego Wiślaka nie powinno się tak po prostu zbyć. Trzeba być klubem który pamięta zasługi swoich piłkarzy i w razie potrzeby wyciągnąć pomocną dłoń. No chyba że cała ta zabawa w wciąganie koszulek jest niczym innym jak zgrabnym chwytem marketingowym.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
a nie przyszło Ci do głowy, że to może nie Legionista decyduje o braku zainteresowania Brożkami?

Nie żebym go bronił. Mam do niego stosunek dość obojętny. Jak i do całej "polityki sportowej" Cupiała po wywaleniu Holendrów i Basałaja.
No a niby kto według Ciebie o tym decyduje?
Jasne ze Lysy, bez dwóch zdań - Wiceprezes zasrany.
Dyrektor sportowy od siedmiu boleści się nam trafił. On to by nawet Messiego zaprosił na testy po czym go odesłał do domu twierdząc że nie pasuje do naszej koncepcji.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.08.2012 o godz. 08:06.
Odpowiedz cytując