Bobek90 napisał(a): 
Bobek90 napisał(a): 
Ale ja sie z toba zgadzam. Akademia sama w sobie niczego nie rozwiaze. To jest jeden z krokow, bardzo wazny, ale nie jedyny.
Jesli klub bedzie zarzadzany po amatorsku to nawet swietna akademia nic nie da.
Tak na boku, akademia Legii nie jest swietna. Chwale ja, bo jest swietna w polskich warunkach. Ale w europejskich warunkach jest wciaz bardzo, bardzo, biedna. I nie porownuje jej z tuzami. Partizan Belgrad, Sparta Praga, Dinamo Zagrzeb... Z akademiami takich klubow ja porownuje.
Niemniej jest... i sie rozwija. U nas natomiast nie ma nic.
|
No to mi kamień z serca spadł bo już myślałem, pisząc żartem, że jesteś kibicem Legii .
PS. Ale spoko, jeszcze przyjdzie okazja się mocno poróżnić, ważne aby jeśli coś pisać to "do przodu", ale pamiętając o tym że już kilka razy otarliśmy sie o szanse na zmiany, sorry ale tak mam , że nigdy pewnie nie przestane wierzyć że powstanie u nas klub który zrobi kolejny krok do przodu.
Sz. Pan Cupiał dał nam liczne MP, co stanowi samo w sobie krok do przodu i chwała mu za to, ale ..mnie marzył by się kolejny krok, ten do europejskiej piłki, a tego z Kapką , JB., i Rogalą zrobić nie sposób, finanse to jedno , a brak profesjonalizmu w klubie i wizji jego rozwoju to drugie.
borys napisał(a): 
|
Najwiekszy paradoks w tym wszystkim to to, ze to co dobre w Wisle i to co złe to działanie Cupiała.
|
borys napisał(a): 
Aczkolwiek wyczynów JB nie mozna do końca tym usprawiedliwiać bo po co mówił:
- że teraz kadra bedzie budowana na przyszlosc (dlugie kontrakty, mlodzi zawodnicy)
- że na transfery gotówkowe niewiele ale troche pieniedzy jest - nie wydal nic(nie mówie o pieniadzach za podpisanie)
- że jak kazdy odchodzacy bedzie zastępowany równie silnym lub lepszym zawodnikiem
- że kibic przede wszystkim a ostatnie wydarzenia to obraz jak tego kibica sie olewa - dotad nie ma przeprosin, dementi czy jakiegokolwiek wyjasnienia
- że dla skorumpowanych piłkarzy nie ma tu miejsca - Garguła
- że bedzie czyścił skład - właściwie to sam się wyczyścił a Jaliens dalej sie wczasuje...
To byly jasne deklaracje jakie złożył wiedząc w jakiej rzeczywistości bedzie pracował i jakimi środkami dysponuje.
Do tego ten cyrk z LO jakto jest, że raz nas na Duńczyka nie stać a chwile potem już tak?
|
Ano, w tym rzecz. Rządzi B.C. ale też ludzie za pośrednictwem których to robi nie są „optymalni” dla naszego Klubu.
_________
tofik napisał(a): 
|
Jedyny konkretny zawodnik, który się przewijał w kontekście Wisły to był Michel z Arisu. Reszta to loteria, żeby nie powiedzieć kpina z kibica. W sumie takiego naiwniaka jak kibic piłkarski w Polsce to ze świecą szukać. Więc teraz czas się łudzić, że te transfery wypalą, a Wisła wygra MP i awansuje do LM. xD
|
W pełni sie zgadzam, lepiej bym tego nie ujął, 100 % zgoda, może to przypadek, ale też naiwnie wierzę że na koniec nowego sezonu będzie okay, jak nie MP to minimum puchary, haa, nadal wierzę naiwnie nawet w MP, co robić taka dola kibica, zawsze idąc na mecz wierzy w zwycięstwo, może ten Quioto wypali, może ten Duńczyk będzie dobry, w sumie jak napisałeś, loteria i naiwna wiara kibica.
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.08.2012 o godz. 17:35.
|