Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2012, 12:34
Kukiz nie ma układów jak OLT, nie zatrudnia synalka Tuskowego - to ma problem

Cytat:

Paweł Kukiz na FB: w życiu bym nie przypuszczał, że w Eska Rock, WAWie czy Antyradiu playlisty tworzą Blumsztajn z Michnikiem

Muzyk na swoim profilu Facebook zapowiada premierę płyty. Ze zdziwieniem przyjmuje jednak kwestię patronatu medialnego nad nią:

04 września premiera mojej solowej płyty. WSZYSTKIE ogólnopolskie radia ODMÓWIŁY patronatu medialnego . Oczywiście w przypadku Zetki czy RMF - rzecz zrozumiała bo tam się gra tak jak się gra . Ale w życiu bym nie przypuszczał, że w Eska Rock, WAWie czy Antyradiu playlisty tworzą Blumsztajn z Michnikiem . Oświadczam, że mimo wszystko to zbyt błaha sprawa bym miał z tego powodu choćby myśli samobójcze. Wręcz przeciwnie - czuję się podbudowany bo jeśli się boją to znaczy, że w końcu ten wszechogarniający blichtr, bolszewicką mentalność i POPRAWNOŚĆ polityczną szlag trafi. Identyczny klimat panował pod koniec poprzedniej Komuny - im bardziej mdło było na podwórkach- tym więcej zakłamania w mediach, "Kolorowych jarmarków" i propagandy sukcesu . Następcy Urbana i Tumanowicza. Nazwisk wymieniać nie będę

źródło: Facebook
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Przerzucacie sie jakby jedni byli o niebo lepsi od drugich.

I jedni i drudze reprezentuja buractwo nie przecietne. Mowiac mam tu na mysli wszystkich obecnych politykow i partie polityczne. Gospodarczo co rzad to glupszy. Za Pisu polozyli w pieknym stylu NFZ, podpiasano lipne warunki organizacji Euro (czytaj pelne zwolnienie UEFA i wszystkich ekip z podatkow w Polsce). Jeszcze kilka grzechow bym znalazl.
Ten rzad jak juz sie gdzies przewija dobry pomysl to wszystkio upier.... zeby przypadkiem czegos na plus nie zrobic (patrz ustawa o podatku kasowym)
O sprawy moralne, religijne nie mi sie wypowiadac i mam na to wyje.... Bo kazdy czlowiek powieniem miec swoje sumienie i odpowiadac za to co robi....
Powoli dochodze do wniosku ze w tym panstwie nie ma ocpji zeby bylo normalnie... przywolujac marszalka(Narod piekny tylko ludzie k*rwy)

I absolutnie nie zgadzam sie zeby PIS byl jakas szansa oni w niektorych kwestiach sa mniejszym zlem w niektorych wiekszym (co mnie irytuje - retoryka - nienawidze tego obrzucania sie gownem na salonach)

W mojej ocenie jedyna szansa byla by rewolucyjna reforma ustroju.
Likwidacja Prezydenta, ograniczenie Senatu do 32 senatorow, ograniczenie Sejmu do 160poslow, delegalizacja partii politycznych, okregi jednomandatowe.
Wprowadzenie do nowego parlamentu samych nowych ludzi - wszyscy ktorzy byli dotychczas poslami, senatorami maja BANA!
Do tego reforma wynagrodzen wsrod poslow - wyzsze pensje bez dodatkow na paliwo i utrzymywanie biur poselskich, analizy sejmowe dokonywane przez jednostki naukowe, czy badawcze.
I przede wszystkim liberalizacja gospodarki i eliminacja biurokracji to powinno byc kluczowe
.
Widze młody uczeń Korwina. Cóz nie jeden tu chyba tą droge przeszedł i byl oczarowany libaralnymi pomyslami JKM ale dorastając większośc zobaczyła ułudę haseł typu delegalizacja partii czy zakazy dla obecnych posłów. I mimo ze jestem gorącym zwolennikiem znaczącego wzmocnienia władzy prezydenckiej -wybieranej w wyborach bezpośrednich , ograniczeniem znacznym liczby posłów i likwidację izby mniejszej /bądz ograniczeniem jej do prezydentów miast i eks prezydentow Polski/ to nie jest to największy problem kraju. Cóz z merytorycznych rzeczy o partiach ktore uważasz jako równe sobie w złym tego słowa znaczeniu nie podajesz nic . Retoryka o której piszesz (obrzucanie gównem) jest domeną wszystkich partii - niestety Ty wyróżniasz tu jedną .
Ten temat jest długi widzę nie chciało ci sie poczytać o wielu dziesiatkach sprawa które jednak odróżniają zakon okragłostolowy PO/SLD/RP/PSL od Pisowców - wśród których też jest niejedn oszołom ale linia partii jest najbardziej pro polska z wszystkich (powiem inaczej - to jedyna sejmowa partia która ma pro polską- patriotyczną linię ) Także chciałbym mieć większy wybór ale go po prostu nie ma. Albo głosujesz na złodzieji, zdrajców i cwaniaków albo kulawych polskich patriotów .
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 08.08.2012 o godz. 12:45.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej