|
Alez ja nie przecze ze teraz jest pod tym wzgledem jest zenada...
Z tym ze trzeba powiedziec ze kolej polozona zostala przez rzady SLD, potem PIS ani PO juz i tak nei mogli nic zrobic. Na koleji sytuacja wyglada tak ze musi zostac juz sprywatyzowana bo nikt tego burdelu juz nie posprzata. Waznym jest zeby spolka PLK zostala w rekach panstwa bo to ona jest kluczowa.
I naprawde nie straszcie ze Jarek jest jedyna nadzieja... bo to zludna nadzieja. PIS nie ma zadnego zaplecza gospodarczego ani finansowego.
Jedynym sensownym jest to co napisalem wypierd.... ich wszystkich i utworzyc rzad fachowcow. Np. z ludzmi niepokornymi jak Rybinski, Wieniecki.
Dla mnie mega niepokojace jest popieranie Dudy w Solidarnosci i w druga strone. Przeciez ten koles TO JEST KOMUCH, ma takie poglady ze az glowa boli.
Dlaczego wykopac, bo partie polityczne sa pierwszym bastionem kolesiostwa bez wzgledu czy to lewica czy prawica.
Moralnosc olewam w takim stopniu ze nie mi jest oceniac innych. Nie zgadzam sie z obecna polityka i chamami ktorzy w niej sa. Ale tak samo nie zgadzam sie w wielu sprawach z Kosciolem. Dlatego uwazam ze tutaj kazdy powinien miec swoja wykladnie.
Wbrew pozorom wynagrodzenia poslow i kasa ktora na nich leci to sa wielkie pieniadze, ktore spokojnie mogly by rocznie ratowac szkoly czy szpitale. Juz nie mowiac o tym ile mozna by zyskac przeznaczajac je na osrodki badawczo rozwojowe.
Co znaczy lepsi a to bardzo prosto wytlumaczyc. Ludzie z branzy ktorzy wiedza na czym polegaja problemy, a nei tacy ktorzy cale swoje zycie spedzili na panstwowych posadach czy tez zyjac jako politycy.
Wracajac jeszcze do jednomandatowych. One beda miec sens w momencie kiedy nie bedzie mozna startowac jako ludzie partii!
A co do dlugosci kadencji to moja wina ze PIS wybral oszolomow z LPR i Samoobrony ? to tez o czyms swiadczy
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 08.08.2012 o godz. 11:51.
|