wislak68 napisał(a):

http://fakty.interia.pl/raport/tarcz...etowej,1828965
A więc nasz Gajowy będzie budował "polską tarczę" będącą częscią "systemu NATO". Najpierw Radzio odstrzelił amerykański projekt pod koniec kadencji Busha a teraz Bronek "mówi Ławrowem" o tym samym projekcie. Putin tylko zaciera ręce.
Jak czytam takie informacje to zaczynam coraz bardziej wierzyć że katastrofa smoleńska nie była jednak wypadkiem.
|
Z tego co wyczytałem Bronek chce rozwoju polskiego przemysłu obronnego, czy to jest takie złe ? Bo nie rozumiem, chyba nie dorosłem do czytania tego tematu. Ale nie wszystko co ma nas bronic przed ruskimi musi byc hamerykańskie. A nóż zrobiliby jakiś fajny projekt który dałoby się eksportowac.
Arapaho napisał(a):

^^^ To już uwalili projekt Bumaru który od jakiegoś czasu pracuje nad projektem naszej polskiej tarczy antyrakietowej?
Kolejny polski projekt po korwecie Gawron uwalony? Duet Komor-Ryży jest najlepszą grupą lobby rosyjsko-niemieckiego jakie mogli sobie nasi sąsiedzi wymarzyć.
|
Właśnie jeszcze nie uwalili, na tą chwilę chcą rozwijac projekt. Tylko może wyjśc tak, że jak już wystarczającą kwotę wyciągną z projektu wtedy go zamkną. Tak jak Gawrona, czy dużo lat wstecz Irydę.
Tylko dziwi mnie to, że Loary nie adaptują do ochrony lotnisk bo wydali blisko 5mld usd na F-16 (nie pamiętam kwoty ale nie była mała), a strzegą ich tylko cywilne firmy ochroniarskie