Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2012, 19:18
Nie przesadzajmy w popadaniem ze jednej skrajności w drugą, Garguła był utalentowany ale nigdy nie grał na poziomie Meliksona z jego najlepszych spotkań w Wiśle, trochę umiaru może. Owszem miał przegląd pola i strzał z dystansu (stąd dobre stałe fragmenty gry), ale zawsze był wolny, dryblingu też nie miał , więc bez przesady. Nie był wart kasy za którą jest u nas, tak to jest z piłkarzami których po jednym sezonie kreuje się na mega gwiazdy (u Ł.G. był to sezon 2006/2007, później już było gorzej, choć akurat u niego było widać jakieś możliwości na lepszą grę w kolejnych 2 sezonach, ale upieram się że nie był to rozgrywający klasy do której był przez niektórych przypisywany) , Polonia takich piłkarzy nasprowadzała i miała tego efekt.

Dziś zaś Garguła, po tej w samej rzeczy ciężkiej kontuzji , zwyczajnie nie przykłada się zbyt często do gry, niech sobie żuje gumę ile wlezie w trakcie meczu, ale niech się choć stara, a tymczasem gra z zaangażowaniem od wielkiego dzwonu, za to po przegranych meczach jest zawsze bardzo uszczęśliwiony i chętnie ściska się z piłkarzami drużyny przeciwnej , to Ja już wole charakter Pareiki, hmm .. zdecydowanie wolę.

Ps. O kwestiach pozasportowych nie chcę się wypowiadać, ale też nie stawiają go w dobrym świetle, co nie zmienia faktu że każdy lepszy mecz w barwach naszej drużyny będzie przeze mnie doceniony, .. choć najchętniej to widziałbym go poza Wisłą z odpowiednim ekwiwalentem finansowym dla naszego klubu i to tak z przyczyn sportowych, jak i poza sportowych.
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.08.2012 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując