Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2012, 17:18
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Valcx zrobil z rozsprzedanej mega slabej druzyny, ktora zasluzenie przegrala z Karabachem, zespol ktory zdobyl MP i awansowal do 1/16 LE to byl maks co z tej druzyny mozna bylo wyciagnac.valckx bez tej kasy przynajmniej zalatwil Bitona czy Ilieva, taki Bednarz by sprowadzil Patejuka czy innego drwala.Cupiala i 90% kibicow pogielo jezeli spodziewali sie LM z takimi nakladami, bo to byly grosze nawet na poziom LE minimum, kazdy realnie myslacy to wie.A co do ligi to dla mnie jest ch.. warta moge sie emocjonowac meczami z Legia, Lechem a reszta wisi mi czy ogrywamy amatorow po 5:0 czy 1:0,rozegrajmy te 30 meczow zdabadzmy MP i mozemy myslec o powaznej pilce.Wszystkie transfery oceniam pod katem poziomu pucharow a nie ligi, i dlatego jest dla mnie karygodne, ze Sikorski czy inny szrot zakladaja koszulke Wisly.
Dobre podsumowanie tego co było i co jest i co dalej dziać się powinno. Sporo osób myśli i pisze tak samo, aby tylko zaczął podobnie spoglądać na naszą Wisłę jej właściciel, to jest ważne.
___
Do postu poniżej, autor: syryls.
W PSV Valckx potrafił przez 4 lata pracy kupić piłkarzy za łączną kwotę 51 mln a sprzedać za 83 mln Euro, tyle że to były 4 lata, a u nas raptem 2 okienka, co ciekawe już w drugim zaczęło się sprowadzenie piłkarzy takich jak Diaz, gdzie udział w tym Stana był dość ograniczony, zamiast transferów, były już tylko opcje rezerwowe, klasyczne łatanie dziur. Z transferów z innych klubów (którym musieliśmy zapłacić) o czym już wiele razy wspominałem mamy tylko Meliksona, Genkowa i Jovanovicia i wszyscy mają dłuższe kontrakty i na każdym, dziś tak to wygląda, możemy zarobić w przyszłości. Hmm 4 lata .., a nie tylko 2 okienka transferowe. Nadal aktualne pytanie czy kiedyś w końcu boss zatrudni kogoś o podobnym poziomie profesjonalizmu i da mu popracować te 3, 4 lata. Haa, that is the question.
Ostatnio edytowane przez milosz : 05.08.2012 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując