wolfy, nie ma sensu. Takim nie przegadasz. Jesli
caly cywilizowany pilkarski swiat go nie przekonuje to... nic go nie przekona.
Szkolenie, scauting... to sa wszystko fundamenty. Niektorzy zamiast tego wola sie taplac w swoim czysto polskim, piechniczkowo-kapkowym, bagienku. I potem dziwota ze jako klub czekamy 9 lat na dobry wystep w pucharach...
Cytat:
|
Na szczęście pojawiają się jasne punkty: Legia, Amica, Lubin. Niewiele to, ale nie od razu Kraków zbudowano. Chociaż nie - u nas nie buduje się piłkarsko nic.
|
Tym bardziej smieszy postawa
Grantara. Ma jasno na bialym pokazane ze te jego teorie o uciekajacych zawodnikach to mrzonki.
Grantar
Cytat:
|
A on ponoć powiedział że nie będzie inwestował w szkółkę jeśli nie będzie miał pewności że wyszkolony młodzian nie będzie związany kontraktem z Wisła do 24 roku życia. Bonawentura napisał że jak się młodemu pokaże karierę w Wiśle to on tu zastanie ..Ja napisałem że nie zostanie jak mu taką karierę pokaże ktoś z klubu zachodniego.
|
Taki typ myslenia mnie poraza. To jest mentalnosc Piechniczka. Tego z PRL-u...
Lewandowski zostal sprzedany w wieku 22 lat. Lech zgarnal 4 banki euro, a sam Lewandowski przez dwa sezony dawal mu sporo pilkarskiej jakosci. Rozumiem ze Cupialowi nie oplacalo by sie wychowanie takiego Lewandowskiego (tak wiem, to nie wychowanek Lecha), bo ten nie poczekalby do 24 roku zycia?
To sa zwykle wymowki. Cupial niechce w szkolenie inwestowac, wiec wymysla takie historyjki o niewiernej mlodziezy, a Piechniczek mu wtoruje. Jedyne co mnie dziwi to to, ze znajduja sie tacy na forum (podobno kibice Wisly) ktorze tez takiemu mysleniu wtoruja. Popieraja stagnacje jednym slowem mowiac...
P.S
A czy Cupial dawalby kontrakty do 24 roku zycia wszystkim wychowankom, czy tylko tym dobrym? Bo jesli tylko tym dobrym to cos tu nie gra. Z jednej strony oczekiwalby wiernosci, z drugiej kopalby w dupsko tych co by nie byli mu przydatni...