wolfy napisał(a):

|
Tak samo szkoda dyskutować z kolesiem, który bronił (do czasu aż się skapnął, że połowa forum zesrała się już ze śmiechu po przeczytaniu jego wynurzeń) tekstów Bednarza o tym, że szkółka się nie opłaca. Pamiętasz te Twoje brednie o menadżerach wykupujących nasze gwiazdy? Czy może już wymazałeś z pamięci i znowu będziesz udawał, że nie wiesz o co chodzi?
|
Kreujesz się na wielkiego szpeca od wszystkiego (cyt. "jestem naprawdę dobrym programistą") a nie umiesz czytać ze zrozumieniem ....
W ogóle nie odnosiłem się do tego co mówił Bednarz a do tego co powiedział Cupiał. A on ponoć powiedział że nie będzie inwestował w szkółkę jeśli nie będzie miał pewności że wyszkolony młodzian nie będzie związany kontraktem z Wisła do 24 roku życia. Bonawentura napisał że jak się młodemu pokaże karierę w Wiśle to on tu zastanie ..Ja napisałem że nie zostanie jak mu taką karierę pokaże ktoś z klubu zachodniego.
Tyle. Reszta to twoje wytwory wyobraźni bo cię coś "naszło"
wolfy napisał(a):

|
Dzisiaj zastanawiałem się, jakim piłkarzem byłby Brud gdyby urodził się w Holandii - tak mnie coś naszło. Bardzo możliwe, że całkiem niezłym. Gdyby zamiast biegać po kartofliskach mógł grać na równych jak stół boiskach, gdyby był pod nieustanną opieką specjalistów, gdyby... Miał pecha, że urodził się w Polsce.
|
Jak cię następnym razem "coś tak najdzie" to przeczekaj.
Z tego bełkotu wynika, że nie da się nauczyć grać w piłkę jak trawa jest nierówna.
Co do tego że w Holandii są lepsze możliwości rozwoju nie dyskutuje ale co z tego ?
Wszyscy na zachód
wolfy napisał(a):

|
Tacy ludzie jak Ty Grantar - przerażają mnie. Przez ludzi z taką mentalnością jak Twoja nasz futbol kona. I szczerze mówiąc - w dupie mam jakie przesłanki tobą kierują. Bronisz i wspierasz patologię.
|
Jaką patologie ja wspieram ? Że Brud zagra w ŁKS-e ? no chyba to dobrze czy też źle ?
wolfy napisał(a):

Zamiast patrzeć na transfermarkt, to spójrz lepiej tu.
W skrócie: 14 drużyn juniorskich w każdej kategorii wiekowej, 30 trenerów szkolących młodzież, skauting wśród drużyn juniorskich regionu, boiska.
|
I tędy droga. A nie drogą Holenderską. Pytam się po raz kolejny gdzie Valckx zbudował szkółkę ?
Pokaż mi gdzie ja napisałem że szkółka nie jest potrzebna. Jest i to każdy wie. Wymyśl mądralo jak to sfinansować.
Wciąłeś się w moją dyskusję: " dlaczego jej nie chce finansować Cupiał" a nie przeczytałeś że akurat tu spodobał mi się pomysł chyba Bonawentury aby szkółki wymuszał PZP przy dawaniu licencji do ekstraklasy.
wolfy napisał(a):

|
Znów nie zrozumiałem Twoich głębokich przemyśleń
|
Jak zwykle