westersyl napisał(a):

Nie dawno odświeżyłem sobie nasz mecz z Realem na R22, to nie była drużyna zbudowana przez Valckxa, a piłka tam chodziła jak po sznurku, nie było żadnych trolejbusów w polu karnym, na boisku nie było trzech defensywnych pomocników, w porównaniu z drużyną Maaskanta to jest różnica kilku klas. Cantoro rzucał crosy co do centymetra, Figo nie mógł przejść Milialovicia, Głowacki stopował Ronaldo, Uche momentami dawał rade z Carlosem i tak mógłbym wymieniać.
Była to drużyna zbudowana prze Polaków... nie trzeba było Holendra.
|
Demagogia. Oderwana od rzeczywistości, żałosna demagogia mająca ukryć rzeczywisty stan naszego futbolu.
Tę drużynę zbudował Henryk Kasperczak - jako trener i menedżer. Polak - fakt, ale tylko idiota może twierdzić że przedstawiciel polskiej myśli szkoleniowej. Wisła o której piszesz została ułożona i wyszkolona przez FRANCUSKIEGO trenera.
Tak, tak. FRANCUSKIEGO, który z rodzimą myślą szkoleniową zetknął się dopiero bodajże prowadząc Wisłę (nie mam na myśli kariery zawodniczej).
Jak ja nienawidzę takiego .......enia. Zupełnie jak Antek Piechniczek. Tylko w jego przypadku można go zasłaniać wiekiem, a tu...
Tekstu o tym, że wystarczy być inteligentnym i mieć Canal+ nie będę komentował.
Powinieneś zgłosić się do PZPN. Potrzebują tam takich ludzi.