Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2012, 17:39
Indagowany odpowiadam.

borys napisał(a):Wyświetl post
P.S Co do wypowiedzi Milosza nie popieram w 100 bo zmienil zdanie o 180% jak pisalem poczatkiem 2 rundy ze to wszystko padnie to on pisal, ze jestem naczelnym czarnowidzem. Rzeczywistosc pokazala inaczej.
Kłamiesz (chyba że sam nie wiesz co piszesz), w niczym nie zmieniłem swoich poglądów, są w 100 % takie jak były. Gdyby projekt budowy Wisły przez Valckxa był kontynuowany bylibyśmy dziś w innym miejscu. Zmieniać należało trenera Maaskanta na innego zagranicznego, bo styl gry, a raczej bezstylowość drużyny sam krytykowałem, , pracę zaś dyr. sportowego należało usprawnić, dając mu może vice-dyr. sp. do rynku polskiego bowiem Stan znał go słabo, ale nie należało wywracać wszystkiego do góry nogami. To że mamy taki efekt jak teraz to pochodna wyłącznie braku cierpliwości właściciela, moje poglądy są więc w 100 % stałe i niezmienne.

Krytyka zaś bieżącej sytuacji jest też pochodną działań właściciela względem naszego klubu. I o ile Bednarza oceniam negatywnie, to Probierz ma nadal u mnie kredyt zaufania, życzę mu powodzenia, choć konsekwentnie tez pisze że to nie rozmiar kapelusza na Wisłę Kraków, ale tą europejską, na ligę może wystarczyć, może.

Wracając jeszcze do Stana pamiętajmy że miał do dyspozycji 2 okienka transferowe , tylko 2.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Prosiłem cię już byś nie pisał co ja myślę .
Pochlebiasz sobie, nie zauważyłem, abyś myślał , więc nie opisuje tego co mi insynuujesz.

To że Cie opanowała bezkrytyczna miłość do Twojego Bożka "łysego Jacusia", to Twój problem, Ja zaś na chłodno oceniam niekompetencje J.B. , przykładowo miał 5 miesięcy na znalezienie LO, a znalazł go po ciągłym czekaniu w końcu …Probierz, oto Twój Idol w pigułce. Klepiesz te swoje brednie na temat Bednarza na okrągło jaki on jest wspaniały, to sobie klep, ale Ja żyje w świecie realnym , a nie w utopii w której tkwisz.

Birsa napisał(a):Wyświetl post
Do milosza i reszty "znawcow", ktorzy tak napier.alaja na Bednarza - przypomnijcie sobie jak wyglądał ostatni sezon...
Valckx dostaje cel od Cupiala, ze w pierwszym sezonie pracy ma awansować do LM. Holender ściąga wiec zawodników, którzy (według niego) spełnia swoje zadanie. Jaliens, Lamey, Nunez, Paljic... gracze na JEDEN SEZON, dostają ogromne, jak na nasze warunki, wynagrodzenie. Według naszego dyrektora sportowego ci zawodnicy bez problemu poradzą sobie w IV rundzie kwalifikacji LM, ponieważ poziom jaki prezentują jest bardzo dobry. Przychodzi II runda, III... po spotkaniu rewanzowym Holender aż unosi się nad ziemia, drużyna pietnowana przez dziennikarzy pokonując dobry zespół mistrzów Bulgarii. Trafiamy na APOEL... każdy wie jak to się skończyło..
Valckx był pewny siebie, nie przyjmował do wiadomości, ze ten zespół może nie awansować do LM. Placil patalachom za grę ogromne pieniądze, ktore miały się zwrócić gdybyśmy do tej upragnionej LM trafili. .W ten sposób powstała dziura w budżecie klubu, nie było kasy nawet na regularne wypłaty. Kontrakty musiały być zmniejszone, na co większość piłkarzy przystało. Obraz poprzedniego sezonu zaciemnil fuksiarski awans z grupy LE. Valckx spier.olil cały poprzedni sezon i taka jest prawda, drogi miloszu.
Przychodzi wiec Bednarz, który ma praktycznie zerowe, w porównaniu do poprzedniego sezonu, srodki na transfery. Ściąga zawodników z karta w ręku ponieważ na kupno nie ma pieniędzy. Jak na takie warunki i tak poradził sobie dobrze, kadra jest skompletowana. Jest solidna pierwsza jedenastka, są zmiennicy. Tak naprawdę, gdybyś na wszystko trzeźwo popatrzyl, zauwazylbys ze nie ma się do czego przypier.olic.
Czekam na riposte
No to po kolei, bo kłamstw i bzdur jest tu bez liku ..
Valckx dostaje cel od Cupiala, ze w pierwszym sezonie pracy ma awansować do LM.
Początek i już .. bzdura.

http://wisla-krakow.przegladsportowy.pl/Maaskant-dostal-2-lata-na-awans-Wisly-do-LM,media,84902,10759,727.html Oto dowód. Holendrzy mieli więc 2 lata dane od B.C aby spróbować przebić się do LM., a że właściciel się z tego po roku wycofał (wpierw jesienią wyrzucił Maaskanta, następnie zablokował transfery zimą i projekt został definitywnie przerwany), cóż nie pierwszy raz.. Można było wzmocnić ekipę zimą, awansować jak Amica Poznań (4 miejsce w lidze) do pucharów jej kosztem właśnie i w kolejnym drugim, pełnym (bo pierwszy to w pełni własny był jedynie w połowie, w gruncie rzeczy wiosną, jesienią byli jeszcze Kasperczak i Kulawik), sezonie zdobyć ponownie MP (w sumie więc mowa by była o 2,5 roku), wykorzystane doświadczenie z drugi raz gry w LE ( z rzędu) zamienić na awans do LM po kolejnym MP, owszem można było i tak, ale nasz boss lubi burzyć i zaczynać wszystko od zera, tak ma i niewiele z tym można zrobić.

1.Celem maximum była LM, cel minimum to LE i cel minimum został zrealizowany w 100 %, nikt z Holendrów nie mówił że awans do LM w pół roku przy tak małych wydatkach jest pewny, to bzdura która narodziła się wyłącznie w Twojej głowie.
2. Paljicia ściągnął Kapka, a nie Valckx.
3. Valckx, ściągnął Meliksona, Pareikę, Genkowa, czy Iliewa, więc piłkarzy dobrych i pożytecznych.
4. Kontrakty z piłkarzami za których musieliśmy zapłacić innym klubom , nie są krótkie. Genkow Kontrakt do: 30 czerwca 2014, Melikson Kontrakt do: 30 czerwca 2015 i Jovanović Kontrakt do: 30 czerwca 2016 , to jedyne 3, transfery za które musieliśmy wyłożyć kasę innym klubom i każdy z nich jest teraz więcej wart niż przed przyjściem (Melikson i Genkow już, a Jovanović ma na to czas aby jeszcze swoja przydatność udowodnić).
5. Wynagrodzenia były zbilansowane z budżetem, omawiany już raport z roku 2011 to potwierdza. A place Garguły , a swego czasu Matusiaka i im podobnych też były na podobnym poziomie.
Valckx był pewny siebie, nie przyjmował do wiadomości, ze ten zespół może nie awansować do LM.
Odpowiadając krótko, bredzisz. To teza niczym nie poparta, może jakiś cytat z Valckxa…

Reszta Twoich poglądów to ciąg dalszy tego samego bełkotu, który jest na takim poziomie abstrakcji że nie warto go nawet komentować.

Valckx w pół roku zbudował kadrę za niewielkie pieniądze (np. najdroższy transfer Melikson kosztował 650 tys euro, Bednarz sprowadził np. Jirsaka który kosztował 750 tys euro i po 5 latach już go nie ma , pożytek z transferów Bednarza był niemal żaden, bo MP zawdzięczamy piłkarzom których już zastał, wyjątek Marcelo to suma szczęścia z kontaktu Mielcarskiego z menadżerem Paulisty, też już o tym była nie raz tu mowa, dobrze że choć nie zablokował tego transferu, tyle jego zasługi w tym względzie), która zdobyła MP2011 i najlepszy wynik w europejskich pucharach Wisły Kraków od dziewięciu lat , faktów nie da się żadnym netowym bełkotem podważyć.
Ostatni sezon zaś to praca 3 trenerów, kontuzje czołowych graczy i sabotaż wiosną Bednarza, zimą zaś pamiętajmy, że tylko Wisła nie dokonała żadnego transferu. i taki brak świeżej krwi w zespole tez miał swój znaczący wpływ na końcowy rezultat w poprzednim sezonie.

- Co do obniżenia pensji to nic nie wiem aby obniżano pensje Kirma czy Garguły, nic też nie wiem o obniżce pensji dla Meliksona, znowu coś wymyślasz, chyba że mnie coś ominęło i Gargule obniżono pensję, Ja jestem za…
-Teza że brakło kasy na na bieżące wynagrodzenia (a może Gargule należało obniżyć pensje, a nie tylko Jaliensowi sie o to starać) to kolejny nonsens, zaś zamrożenie części zysków z LE to sprawa Mandziary, czyli kumpla Z. Kapki, ale i Bednarza.
- Przejściowe komplikacje finansowe wiązały sie jedynie ze sprawą Mandziary, a nie z działaniami Valckxa. To co zostało zaś źle zrobione to przeszacowanie frekwencji , ale to obciąża Pana Basałaja i zarząd, w sumie Radę Nadzorczą które żle oceniiła potencjalne wpływy z frekwencji.

W bieżącej sytuacji J.B. twierdził że ma środki na transfery , więc albo kłamał, albo nie umie ich sensownie wydać i to jest powód do krytyki.
Kabaret z LO , jedynie potwierdza jego niekompetencje, dobrze że choć Probierz ma swoje kontakty.

Ostatnia teza że kadra jest „skompletowana” jest ..hmm w sumie jak cała reszta Twoje wywodu, na tym samym poziomie.

Nadal nie mamy skrzydłowych (za Małeckiego nie przyszedł też nikt), brak zmiennika dla Genkowa, a sam pomysł że mamy „skompletowana kadrę” mając jednego napastnika jest tak kuriozalny że nie chce mi się już wymieniać kolejnych pozycji na których brakuje nam innych piłkarzy, wystarczy popatrzyć na to czy Wilk ma zmiennika lub konkurentów na pozycję def. pomocnika, chyba że Sobolewski będzie miał 3 młodość .. czego zresztą mu życzę.
____

hunter napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o mówienie, że jest kasa na transfery to faktycznie mógł się ugryźć w język i nic nie obiecywać
Po co tu eufemizmy, po prostu kłamał i tyle.

TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Ale tu nie chodzi o to, jaki Bednarz jest, lub jakie podejmuje działania (bo wiadomo, że ma ograniczone fundusze), tylko jak się zachowuje. Po co te całe brednie, po co ta cała bufonada po objęciu stanowiska? Wtworzenie atmosfery grozy, załamania finansowego, co w istocie było wielkim picem na wodę... No i bzdurne deklaracje, których nie dotrzymał - a które dotrzymać mimo wszystko mógł (chociaż widać jak to się skończyło w przypadku innych drużyn granie Polakami...).
Nic mi tu dodać, dokładnie w tym rzecz.

Merkury napisał(a):Wyświetl post
Największym problemem Wisły jest sam Cupiał, który położył na nią lagę. Bednarz jest jedynie pionkiem, od zwolnienia Basałaja w klubie wrócił PRL-owski styl zarządzania. Na pewno nikomu w tej chwili nie zależy na tym żeby budować silną drużynę.
I to jest dobra puenta, może jedynie z wyjątkiem, trenerowi Probierzowi zależy i w naszej marnej lidze może da radę, może, ale względem Europy, ostatnie wydarzenia w Wiśle to krok w tył. Wystarczy spojrzeć na bilans polskiej myśli szkoleniowo-organizacyjnej w pucharach, 4 mecze, 4 porażki bilans bramek 1-10, a ta jedna bramka to też nie Polak, niestety ..to powinno dać niektórym nieco do myślenia.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.08.2012 o godz. 06:03.
Odpowiedz cytując