Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2012, 12:18
Co się dziwić?

Cytat:
Wojciech Pawłowski tylko jeden sezon spędził w Ekstraklasie, ale to wystarczyło, by zapewnić sobie transfer do włoskiego Udinese. Mimo dopiero 19 lat, bramkarz nawet nie chce myśleć, że mógłby wrócić do polskiej ligi.

- Nie mam zamiaru więcej grać w polskiej lidze. Przez tych 16 meczów poznałem Ekstraklasę od środka i zdążyłem się przekonać, jaki to brud, smród i obłuda. Wolałbym zakończyć karierę, zamiast znów grać w Polsce - mówi w rozmowie z serwisem 2x45.com.pl.

- Na przykład podejście wielu piłkarzy - byle jak najwięcej napchać do kieszeni, a jak najmniej z siebie dać. Poza tym u nas zupełnie nie docenia się młodych zawodników. Możesz prezentować naprawdę dobry poziom i decydować o wynikach, ale większy kontrakt i tak ma 30-latek, który całe życie kisi się w tej lidze i nie grał w żadnych wielkich meczach. Moim zdaniem wszyscy powinni być traktowani równo, a nie, że młody, to pewnie zaraz mu odwali, więc lepiej niech dostaje mniej niż starszy. Mentalność i sposób rozumowania niektórych ludzi w polskiej piłce to dramat - tłumaczy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując